Title of a News Article

Hekimlerinden 'Osman Aga' şarkısıyla tepki

 Hekimlerinden 'Osman Aga' şarkısıyla tepki
banner206

Sağlık Çalışanları Sendikası Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Türk Tabipler Birliği tarafından Şanlıurfa’da organize edilen basın açıklamasında eylemciler, tepkilerini ‘Osman Aga’ şarkısıyla dile getirdi.

Sağlık Çalışanları Sendikası Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Türk Tabipler Birliği tarafından organize edilen basın açıklamasına, Aile Hekimleri Derneği Federasyonu, Türk Sağlıksen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Çorum, Kayseri, Gaziantep, Mersin, Adana, Aksaray, Batman, İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Şanlıurfa illerindeki aile hekimi dernekleri ve odaları da destek verdi.

Cinsel üreme sağlığı kapsamında yer alan 15-49 kadın izlemlerinin eksik yapıldığı gerekçesiyle ceza verilen aile hekimlerine destek amacıyla yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Filiz Ünal İncekara, 20 aile hekiminin sözleşme fesih cezaları ile karşı karşıya bulunduğunu ifade etti. Ülkenin personel ihtiyacının bulunduğu dönemde gelen cezalara anlam veremediklerini belirten İncekara, “Bir aile hekimi, 100 ceza puanı aldığında sözleşmesi fesih edilmekte. Bir yıl süreyle aile hekimliği yapamamaktadır. Ülkemizin hekime ve özellikle aile hekimine bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ne yapmaya çalıştığını anlaşılamamaktadır. İlimizde diğer illerden farklı olarak, mülteci akınının Suruç’tan giren göçmenlerle birlikte 300 bine dayandığı çok büyük bir kesimin kamplarda değil, meskun mahallelere yerleştiği bilinmektedir. Buna karşılık, aile sağlığı elemanı açığı son 3 yıldır kronik ve çözülemez durumdadır. Aile sağlığı hekimi açığı 60-65 kişi civarında olup, bu durumda 240 bin kayıtlı nüfusun aile sağlığı elemanı yoktur. Göçmenlerle birlikte, ek iş yükümüz, artmıştır. İlimizin ve aile hekimlerinin çalışma koşullarının değerlendirilmesini kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Açıklamaya Genel Sekreter Nusret Paksoy, Örgütlenme Sekreteri Murat Polat, Hukuk Sekreteri Mustafa Kara, Mali Sekreteri Mehmet Suözü ile birlikte katılan Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı İlknur Çubuk ise sorun çözülene kadar konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Çubuk, Sıkıntılarını anlatmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini, randevu kabul edilene kadar alanlarda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Sloganlar atan grup, açıklamanın sonunda ise Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu’ya ithafen yeniden derledikleri ‘Osman Aga’ şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen eylemciler, açıklamayı yaptıkları Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden yürüyerek ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195