Title of a News Article

Her Urfalı Oraya gitmeli...

.

Her Urfalı Oraya gitmeli...
banner206
 Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla lise öğrencilerine yönelik başlatılan “Şanlıurfa’dan Şanlı Çanakkale’ye Ecdadın İzinde” adlı proje tüm hızıyla sürüyor. 

İstanbul ve Çanakkale gezilerinden oluşan turların hafta sonu yapılan Çanakkale etabına,  Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ilçe belediye başkanları da katılarak, öğrencilerin yaşadığı duyguya ortak oldu.

İstanbul’daki gezilerini tamamlayan erkek öğrenciler ile, Şanlıurfa’dan Çanakkale’ye uçakla gelen kız öğrenciler, Çanakkale’deki şehitliklerde dualar ederek, ecdadının bıraktığı emanete sahip çıktı. Şehitler Anıtı’nda hep bir ağızdan, “Aziz vatanı her şartta savunacakları ve her ne pahasına olursa olsun bu topraklara düşman ayağı bastırmayacaklarına” dair ant içen öğrenciler, diğer ziyaretçilerinde büyük takdirini topladı. 


Şanlıurfa’daki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin de eşlik ettiği öğrenciler, simülasyon merkezi ve müze ziyaretlerinin ardından akşam yemeği için Çanakkale Denizevi’ne geçti. 

Burada, öğrencilere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’da eşlik etti. Akşam yemeğinde öğrencilere seslenen Vali Tuna, “Sevgili gençler, öncelikle bu akşamki organizasyonda bize eşlik eden sayın valimize teşekkür ediyorum. Burada büyük bir buluşmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Burada, hem Şanlıurfa’nın 393 Çanakkale şehidini, hem de ülkemizin dört bir tarafından hatta sınırlarımızın ötesinden buraya kadar gelip savaşan şehitlerimizi ziyaret ettik. Onların şehit düştüğü topraklarda ruhlarına Fatiha okuduk. Buradaki topraklar; Urfalının, Sinoplu’nun,  Karslı’nın yani hepimizin ortak vatanı. Neden? Çünkü burada bizim dedelerimiz savaşmış, şehit düşmüş ve bedel ödemişler. Aynı şekilde Kafkas cephesinde, aynı şekilde Ortadoğu’da… Bu ülkede yaşayan insanlar olarak hepimizin ortak paydası kesinlikle  Çanakkale’dir. Çanakkale ruhu, bizi biz yapan değerlerdir. Milletimiz, 100 yıl önce birlikte nasıl mücadele ettiyse, şehitler vererek onları geri püskürttüyse, yine aynını 15 Temmuz’da bu ülkeyi işgal etmek isteyenlere fırsat vermeyerek, genci yaşlısıyla sokaklara dökülerek, kendi milli iradesine sahip çıkarak, aynı ruhu ortaya koymuştur. Böyle şanlı bir ecdadın torunları olarak bizlerde üzerimize düşeni inşallah yapacağız. Onların emanetini daha iyi bir noktaya taşımak için, bu ülkeyi Dünya’nın en gelişmiş ülkeleri arasına sokacağız ve çocuklarımıza da bu ruhu aşılayacağız” dedi.

 

Şanlıurfalı öğrencileri Çanakkale’de ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’da, “Türk Milleti’nin saygıdeğer evlatları; sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyuyoruz. Hepiniz şehitler diyarı Çanakkale’ye hoş geldiniz. Çanakkale ve Şanlıurfa, sadece yüzyılımız içerisinde bir çok olaya sahne olmuş kentler değil, onun da ötesinde, mazisi çok daha geriye giden köklü bir tarihe ve kültüre sahip olan kentlerimizdir. Bizim bu değerlerimizin kaynağı; geleceğe dair attığımız her adımda yolumuzu aydınlatan Milli ruhtur. Milli ruhu, bir mucizeye imza atarak, bu topraklarda huzur içinde yatan 250 bin vatan evladımız var etmiştir. Bunun en büyük kanıtı da, Edirne’den Ardahan’a, Şanlıurfa’dan İzmir’e kadar, her aileden en az bir şehit olmasıdır. Şanlıurfa’da bu savaşta en çok şehit veren illerimizden birisidir. 1915’te şahlanan bu ruh, Urfa’nın verdiği kurtuluş mücadelesinin de 15 Temmuz Demokrasi zaferimizin de kaynağıdır. Bu vesileyle şehitler diyarından Şanlıurfa’ya en derin saygı, sevgi ve muhabbetlerimi yolluyorum ” şeklinde konuştu. 

Tavlı, ayrıca, Çanakkale’deki öğrencilerin de önümüzdeki günlerde Şanlıurfa’ya ziyarette bulunacaklarını ifade etti. Öğrenciler yemeğin ardından Vali Tuna ile ev sahibi Çanakkale Valisi Tavlı ile çay içerek sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, Çanakkale’de destan yazan ecdadın ortaya koyduğu kahramanlığın kendilerini derinden etkilediğini dile getiren öğrenciler, bu farkındalığın yaşanmasına vesile olan yetkililere teşekkür etti. 

Gezinin Çanakkale bölümüne, Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte; büyükşehir, merkez ve ilçe belediye başkanları Fevzi Demirkol, Aslan Ali Bayık, Mehmet Ekinci, Resul Yılmaz, A.Hakim Ayhan, Mehmet Özyavuz  yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda STK temsilicisi Bazı Gazeteciler ve yetkili katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142