Title of a News Article

Hesap karıştı

 Hesap karıştı
banner206
Tüketiciler için kullanmadığı banka hesabını kapatma işlemi eziyete dönüştü. Çok sayıda vatandaş şubelerde perişan oldu
Binlerce vatandaş kullanılmayan banka hesaplarını kapatmaya kalkınca, adeta kaos yaşandı. Bankalar hesapları kapatmamak için kırk dereden su getirirken; çağrı merkezleri devre dışı kaldı, şubeler kilitlendi, gişelerde kuyruk oluştu. Müşteri hizmetine ulaşmayı başaranlar da, "Banka kartı, hesap cüzdanınız yoksa işlem yapamayız" yanıtı ile karşı karşıya kaldı. Bu yollarla kapatma işlemini gerçekleştiremeyenler, hareketsiz ya da unuttuğu hesabı kapatmak için şube şube dolaşmak zorunda kaldı. 

BDDK DEVREYE GİRİYOR 
Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarını 28 Nisan'a kadar kapatmayanlardan hesap işletim ücreti alacağını duyan telefona sarıldı ya da şubeye koştu. BDDK'dan yada Bankalar Birliği'nden hiçbir yetkili de çıkıp vatandaşa bilgi vermedi. Şimdi BDDK tüm şikayetleri toplayarak bankalarla ilgili işlem yapacak. 

BANKALAR BİLGİ VERECEK
1 Eylül 2013'te yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 180 gün süreyle hareket görülmeyen banka hesabı, kredi kartı için müşteriye bilgi vermeden ücret alınamıyor. Bankanın, kullanılmayan hesapların kapatılması için müşteriyi bilgilendirmesi ve 30 gün süre vermesi gerekiyor. Hesaplarını kapatmayanlara bankadan her yıl için 50-120 lira arasında değişen fatura çıkarılıyor. (Takvim)

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195