Title of a News Article

Hilvan'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hilvan'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı
banner206

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

'Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak' sloganı ile yürüyüş düzenlendi. Çoğunluğu gençlerden oluşan ve yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe, Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme, CHP İlçe Başkanı Abuzer Bebe,  Garnizon Komutanı İsmail Tarım, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Hilvan Kaymakamlığı Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen anma kortej yürüyüşü, Gençlik Merkezi önünden başlayıp Hilvan-Diyarbakır Karayolu'nda son buldu. Kortejde Büyük Türk Bayrağını gençler ' Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', Vatan sana canım feda' sloganları atarak tekbir getirdi. Ardından Hilvan Gençlik merkezinde düzenlenen programda şehitler için saygı duruşunda bulunulup istiklal Marşı okundu.

Anma programına katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yaptığı konuşmasında;

'Bugün burada, 102 yıl önce tarihimize ''Beyaz Hüzün'' olarak geçen, vatanı uğruna can veren ölümsüz Sarıkamış kahramanlarımızı anmak, onların kahramanlıklarını bizden sonraki genç nesillerin zihinlerinde canlı tutmak, milli tarihimizin bilincini ile vatan sevgisini aşılamak için yürüdük. Şüphesiz ki, milli tarihimizde vatanı, dini ve namusu uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlıklarıyla ölümsüzleşen yiğitlerimiz vardır. Bu vatanın her karışını canlarıyla ve kanlarıyla kutsallaştıran aziz şehitlerimizi burada bir kez daha yad ediyor ve onlara sonsuza dek minnettar olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.Allah’tan bu vatan uğruna toprağa düşen bütün aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun' dedi.

 

Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, ' Sarıkamış, çok dramatik bir olaydır. Maalesef bazen imkansızlıklar nedeniyle bu tür acı olaylar yaşanmıştır. Bu nedenle Sarıkamış bizim için her zaman hatırlanacak ve anılacak bir kahramanlıktır. Ama her şeyden öte orada şehit olan ecdadımız inanarak ve büyük bir imanla orya gitmiştir' şeklinde konuştu.

Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen anma programı, okutulan  mevlidi şerifle son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195