Title of a News Article

Hilvan’a iki müjde!

 Hilvan’a iki müjde!
banner206

Hilvan Meslek Yüksek Okulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bakan Çelik, açılışta Hilvan’a bir öğrenci yurdu ve bir de hastane müjdesi verdi.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında temeli atılan 7 ay gibi kısa sürede tamamlanan Hilvan Meslek Yüksek Okulunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Bakan Çelik’in yanı sıra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Hilvan Kaymakamı Oğuz Sezer, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Akgül, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve davetliler katıldı.

 

Rektör’den İş Adamı Usta ve Bakan’a teşekkür

Rektör Mutlu, yaptığı açılış konuşmasında, Hilvan Meslek Yüksek Okulunu Urfa’ya kazandıran İş Adamı Muharrem Usta’ya ve desteğini esirgemeyen Baka Çelik’e teşekkür etti.

Rektör Mutlu, Harran Üniversitesi olarak sadece şehirdeki binaları değil, ilçedeki binaları da yapmaya, yenileştirmeye başladıklarını vurgulayarak, “Bunlardan ilki Viranşehir Sağlık Yüksek Okulunu bitiriyoruz. Daha önce Hilvan’da 2 bölüm vardı artık bunu da 5 bölüme çıkarıyoruz” dedi.

 

Gülpınar; Gözü kapalı oyumu AK Parti’ye basarım

Milletvekili Kasım Gülpınar da, yaptığı konuşmada, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere değinerek, “Hilvanlı hemşerilerimiz işlerini bilirler. Açıkçası ben Hilvan’da seçmen olsam sadece bu binayı görsem gözü kapalı oyumu AK Parti’ye basarım. Yani elini vicdanına koyan vicdan sahibi, merhamet sahibi havaalanına gittiği zaman sadece şu yol kenarında 2 buçuk yılda yapılan hizmetleri görse, yerin altındaki hizmetleri saymıyorum, yer üstü olan hizmet inanın başka bir şey düşünmesi mümkün değildir” dedi.

“Hilvanlı hemşerilerimin de aklıyla, verasetiyle, vicdanıyla, merhametiyle hareket edeceğinden hiçbir şüphem yok” diyen Gülpınar, konuşmasında şunları kaydetti;

“İnşallah Allah’ın izniyle 30 Mart’ta çok daha güçlü bir destekle Hilvan’da sandıkta AK Parti’yi birinci çıkaracağız inşallah. Bunun getirisi işte burada en güzel örneği var! Hükümet, iktidar ve belediyenin el ele çalışması hep birlikte hareket etmesi, mülki idarenin de desteğini esirgememesi inanın şu 2 buçuk yılda Hilvan’a yapılan hizmet belki Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar toplama vurduğunuzda yapılmış değil. İşte bunda iktidarın bereketi, birlikte çalışmanı bereketi mevcuttur. İnşallah bu birliktelik 30 Mart’ta da sizlerin desteği ile devam edecek.”

 

Çelik; Üniversitemize hayırlı olsun

Bakan Faruk Çelik ise, birlik ve beraberlik olduğu sürece üstesinden gelemeyecekleri hiçbir işin olmadığını kaydederek, “İşte burada Meslek Yüksek Okulunda günün şartların yakışmayan bir okulla eğitime devam ediliyordu. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere kaymakamımızı ve özellikle Hilvan Belediye Başkanımızı, ısrarlı ziyaretleri ve takipleri neticesinde bu mekânda, bu binanın, bu okulun 3 Bin metrekare kapalı alana sahip olan bu Meslek Yüksek Okulu yapılması imkanını elde etmiş olduk. Bende Muharrem Usta Bey’e teşekkür ediyorum. Çükü Hilvan’dan gelen bu talebe hiç beklemeden ‘Tamam Sayın Bakanım gidip bakalım’ dediler. 2013 yılının Şubat ayında başladıkları bu okulu, 2013 yılının Eylül ayında bitirdiler. Bu güzel eğitim yuvamızın Harran Üniversitesi açısından da hayırlı olmasını diliyorum. Harran Üniversitesi genişliyor, büyüyor, bölgenin üniversitesi olmaya başladı” dedi.

 

“10 yıl içinde 99 üniversite yaptık”

Cumhuriyetin kurulduğu 1923-1924 yıllarında bir tek üniversite ve 307 öğretim elemanı bulunduğunu dile getiren Çelik, “Bugün 175 üniversite var, 130 Bin öğretim elemanı var. Bakınız bu 90 yılı katletme açısından çok önemli. Ama bu 175 üniversitenin 99’u da bu 10 yıl içerisinde biz illerimizde hizmete açmış bulunuyoruz. Öğrencilerimizin 45 TL’den kurslarını 300 TL’ye çıkardık, yemek parasıyla birlikte öğrencilerimiz 500 TL alıyor. Eğitimin neticesinde bilgi önemli, çocuklarımızı okutmak zorundayız, kızlarımızı okutmak durumundayız. Çağ, bilgi çağı, bilgiyi üreten ülkeler ileri ülkelerdir. Bilgiyi üreten ve kullanan ülkeler diğer ülkeleri geride bırakıyor” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, ayrıca Hilvan’a öğrenci yurdu ile devlet hastanesi sözü de verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Mutlu, Hilvan Meslek Yüksek Okulunun yapımında emeği geçen Bakan Çelik’e ve Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’ya teşekkür plaketi verdi.


 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195