Title of a News Article

HİLVAN’DA 18 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 18 yıl önce başlayan kavgası barışla sonuçlandı.

 HİLVAN’DA 18 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
banner206

 1996 yılında Hilvan ilçe merkezinde ikamet eden ve aynı zamanda akraba olan Cidal ve Karataş aileleri arasında çıkan tartışma sonucunda bir kişinin ölmesiyle başlayan kan davası, 18 yıl aradan sonra kanaat önderleri ve siyasilerin araya girmesiyle son buldu.

18 yıl önce başlayan kan davası sonucunda taraflardan biri ilçeden ayrılıp Şanlıurfa ve farklı yerlere yerleşmişti. Kanaat önderleri ve siyasilerin araya girmesiyle yaklaşık 1 yıldan beri devam barış diyalogları dayı ve yeğen olan iki aileyi bir araya getirdi.

Özel bir tesiste bir araya gelen Cidal ve Karataş aileleri önce el sıkıştı ardından da salâvatlar eşliğinde Kuran-ı Kerimi öperek altından geçip düşmanlıklarını sona erdirdiler.

Kuran tilavetinden sonra her iki aile fertleri birlikte barış yemeğine oturarak beraberce yemek yedi.

Barış yemeğine, kanaat önderleri, Hilvan belediye başkanı, STK temsilcileri ve din adamları katıldı.

Kan davalı iki aile arasındaki husumetin barışla sonuçlanmasını değerlendiren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ Öncelikle barışa katkı sunan herkesten Allah razı olsun. İki aile arasında 18 yıl gibi uzun bir süre devam etmiş olsa da bugün barışla sonuçlandırılması bizleri sevindirmiştir. Bütün Müslümanların hep bir arda kardeşçe yaşaması lazımdır. Çünkü bu dinimizin gereğidir. Allah bu acıları bir daha bizlere yaşatmasın” dedi.

Husumetli ailelerin bir araya gelmesinde öncülük eden kanaat önderi Cemal Çınar, barış yemeğine katılan yüzlerce kişiye yaptığı konuşmasında İslam dininin barışa verdiği önemi vurguladı. Çınar” İslam temel inancına göre Allah’ın insana emrettiği beş temel esas vardır. Bu esaslar, insanın canı, aklı, malı, iffeti ve düşüncesinin mukaddesliğidir. ” dedi.

İki ailenin bir araya gelmesini sağlayan kanaat önderleri, barışın İslam dininin emri olduğunu ve bu emri yerine getirip barışan ailelere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195