Title of a News Article

Hizmet İş Sendikasının 40. Yıl heyecanı

.

Hizmet İş Sendikasının 40. Yıl heyecanı
banner206

Hizmet İş Sendikasının 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri ve “Kaliteli Kamu Hizmetleri ve Sendikal Haklar Aracılığıyla Sürdürülebilir Kalkınma” konferansı için ülkemizde bulunan 28 ülke 34 sendikadan 70 sendikacı konuk ile yemekli toplantıda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular.

Toplantıya Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Keskin, Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Genel Sekreter Ali Rıza Yılmaz ile 28 ülke (Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna-Hersek, Cezayir, Eritre, Fas, Filistin, İran, Kongo, Kosova, Kuveyt,  Litvanya, Makedonya, Malavi, Mauritius, Moritanya, Nijerya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ürdün ve Zambiya) 34 sendikadan 70 konuk sendikacı katıldı.

Hizmet İş Sendikasının 40. Yıl dönümüne katılan Şanlıurfa Hizmet İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Bozal İzol Şunları dile getirdi; “Bütün üyelerimiz adına bize bu coşkuyu yaşatan başta Genel Başkanımız sayın Mahmut Arslan, Onursal Başkanımız sayın Hüseyin Tanrıverdi’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 40 yıl önce Adıyaman’da Ektiği tohum 40.yılında 250.000 üyeye ulaşmıştır ve Türkiye’nin en büyük sendikası olmuştur bir Hizmet İş Sendikası ferdi olarak Sayın genel başkanımız Mahmut Arslan olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun nice 40.yıllara.

Öte yandan Hak İş Konfeksiyonu-Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı konuşmasında 25 Ocak 2018 tarihinde Sendikamızın 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri ve “Kaliteli Kamu Hizmetleri ve Sendikal Haklar Aracılığıyla Sürdürülebilir Kalkınma” konferansı aramızda bulunan 28 ülke 34 sendikadan 70 sendikacı konuk ile yemekli toplantıda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

 

HİZMET-İŞ 8 ÜLKEDEN 8 SENDİKA İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

28 ülke 34 sendikadan 70 konuk sendikacı ile gerçekleştirilen toplantıda 8 ülkeden 8 sendika ile işbirliği protokolü imzalandı.

İkili işbirliği protokolleri Bosna-Hersek Federasyonu Kamu Görevlileri ve İşçileri Sendikası, Letonya Cumhuriyeti Merkezi Devlet ve Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, Arnavutluk Kamu İdareleri Çalışanları Sendikası, Filistin Kamu Hizmetleri Çalışanları Sendikası, Tunus OTT Sendikası, Zanzibar Kamu ve Sağlık Çalışanları Sendikası, Mauritius Yerel Yönetimleri Çalışanları Sendikası ve Tanzanya Yerel Yönetim İşçileri Sendikası ile imzalandı.

İşbirliği protokolleriyle bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı yarar çerçevesinde eğitim programları yapılması, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı alternatif politikalar geliştirilmesi ile sendikalar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulması hedefleniyor.

Genel Başkan Mahmut Arslan, işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol ile tarafların bağımsız sendikacılığın gelişimine katkı sunmak, sendikal hak ve özgürlükler temelinde emekçiler için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına ve bölgelerinde ve uluslararası alanda olumlu gelişmelerin önünü açacak küresel bir anlayışın tesisine katkı sunmak konularında mutabakata varıldığını söyledi.

 Arslan, “ Dünyanın bütün ülkelerindeki sendikalarla ilişkileri geliştirmeyi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı önemsediklerini belirterek,  “HİZMET-İŞ Sendikası olarak emek adına ulusal ve uluslararası alanda yeni bir anlayışı geliştirmek ve yerleştirmek istiyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195