Title of a News Article

Hizmet İş'te İzol yeniden başkan oldu

.

Hizmet İş'te İzol yeniden başkan oldu
banner206
Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa 2 Nolu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunda, başkanlığa kurucu başkan Bozan İzol seçildi.

Otel El Ruha’da yapılan Olağan Genel Kuruluna Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ve delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in yaptığı genel kurulda, Şube Başkanlığına Bozan İzol, yönetim kurulu üyeliklerine ise İbrahim Altun ve Suphi Yavuz seçildi. İzol, yaptığı konuşmada, “Bu görevi layık gören başta genel başkan ve başkan yardımcılarına, yönetimdeki arkadaşlarıma ve bütün delegelere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖZ:TÜRKİYE ARTIK DARBELER VE ANAYASALARLA SINIRLANAMAZ

Hizmet İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz de, Çanakkale Savaşı’nın Anadolu’nun olduğu kadar dünyanın da tarihi akışını değiştiren bir savaş olduğunu söyledi. Milletimizin bu büyük savaşta olduğu gibi öncesinde de çok büyük badireler atlattığını kaydeden Öz, bugün içinde yaşadığımız sürecin de Çanakkale Savaşı’nın kazanılması kadar önemli olduğunu söyledi.

Öz, “Dış güçler ve onların içerideki işbirlikçileri bizim kendi kendimizi yönetmemize, bu topraklar üzerinde ve hinterlandımız içerisindeki ülkeler ve kardeş halklarla birlikte olmamızı istemiyor. Bizi engelleyen planlarını ne yazıktır ki içimizdeki maşaları aracılığıyla gerçekleştiriyorlar. 1960’tan ve dahası 1908’ten bu yana gerçekleştirilen her darbenin arkasında bunlar var, yapılan anayasaların arkasında bunlar var. 1960 ihtilalini yaptıran güçler, bu milletin kendi iradeleri dışındakileri iktidara getirdiğini görünce darbeden sonra yapılan anayasa ile milletin gücünü sınırladılar. Anayasanın içine Yüksek Seçim Kurulunu, Anayasa Mahkemesini vb. kurumları koydular. Kendilerinin seçtiği Cumhurbaşkanının yetkili ama sorumsuz, halkın seçtiği Başbakanı ise yetkisiz ama sorumlu olarak belirlediler. 1980 ihtilali sonrasında yapılan anayasada da yine yetkilendirme işlemini kendilerine göre yaptılar. Defalarca Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yetki karmaşası yaşandı, bedeller ödendi. Bugün milletimizin önüne gelen anayasa değişikliği milletimizin ve ülkemizin istiklali için önemlidir. Çünkü defalarca gerçekleştirilmeye çalışılan sivil anaya değişikliği, nihayet gerçekleştirilmek üzeredir” şeklinde konuştu.

 

“TARİHİN TEKEKKÜR ETMESİNE İZİN VERMEYELİM”

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumdan Evet çıkmasını umduklarını ve HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin EVET” sloganıyla destek verdiklerini kaydeden Öz, “Artık Cumhurbaşkanını yani devlet başkanını halk doğrudan seçecek. YSK üyeleri de yine milletin temsilcileri tarafından seçilecek. Yargı da milletin menfaati doğrultusunda karar alabilecektir. Dış güçler ve onların içerideki maşaları müdahil olamayacaklar. Bugün koparılan yaygaranın nedeni budur. Tarihin tekerrür etmesine izin vermeyelim. Güçlü bir şekilde Evet diyelim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 14:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
jhjjh
jhjjh - 7 yıl Önce

seçildide noldu hangi belediyeye gitmişler hangi personeli dinlemişler haliliye karaköprü eyyübüyeye temsilci gönderip sözleşme için ugraşmışlar mı ki

SIRADAKİ HABER

banner195