Title of a News Article

Hizmetler Belde ve Köylere kadar ulaşıyor

Hizmetler Belde ve Köylere kadar ulaşıyor
banner206

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusunun ortak gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılarak halkın huzura kavuştuğu bölgede, kamu hizmetlerinin tüm halka ulaştırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, bölgede yürütülen çalışmalar kesintisiz olarak devam ederken, başta belediyecilik ve sağlık hizmetleri olmak üzere tüm kamu hizmetleri, nüfusun yoğun olduğu beldelere de ulaştırılıyor.

Telabyad merkezine bağlı Ali Becliye ve Hamam Türkmen beldelerinde yaşayan halkın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bölgede, Telabyad Mahalli Meclisinin destekleriyle oluşturulan hizmet birimleri, her iki beldede de temizlik, çöp toplama, çevre düzenlemesi gibi belediye hizmetleri veriyor.

Türkiye’nin destekleriyle yıllar sonra kamu hizmetlerine kavuşan beldelerden olan Ali Becliye’de nüfus yoğunluğu dikkate alınarak hizmete alınan Ali Becliye Sağlık Merkezinde Çocuk, Dahiliye, Diş Hekimliği polikliniklerinde Suriyeli uzman doktorlar görev alıyor. Laboratuvar hizmetlerinin de verildiği sağlık merkezinde yine Suriyeli bir ebe de görev yapmaya başladı.

Nüfusun yoğun olduğu beldelerden Hamam Türkmen’de de kurulan Mahalli Meclise bağlı hizmet birimi belediyecilik hizmetlerini sorunsuz şekilde yürütürken, Hamam Türkmen Sağlık Merkezinde görevlendirilen Suriyeli pratisyen hekim de halka şifa dağıtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin bölgede kontrolü ele geçirmesinden sonra Ali Becliye halkının uzun yıllar sonra hizmetlerle taşınmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Tel Abyad Mahalli Meclisi Ali Becliye Hizmetleri Merkezi Sorumlusu Mahmut El Varid, halkın beklentilerini dikkate alarak beldede belediyecilik hizmetleri vermeye başladıklarını belirterek, destek ve katkılarından dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e ve tüm Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Hamam Türkmen Hizmetleri Merkezi Sorumlusu İsmail Abdulhalaf da beldede verilmeye başlanan belediyecilik hizmetlerinden dolayı halkın büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, destek ve katkılarından dolayı SUDKOM koordinatörlüklerine, özel olarak kendileriyle ilgilendiği için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e ve tüm Türkiye’ye şükranlarını iletti.

Hamam Türkmen Sağlık Merkezi sorumlusu Dr. Hüsam İbrahim ise, uzun süredir kapalı olan sağlık merkezlerinin buraya yapılan görevlendirmenin ardından yeniden hizmete geçtiğini ve halka hizmet vermeye başladığını belirterek, bölgede insanların her türlü ihtiyacını gidermek için seferber olan SUDKOM birimlerine, Vali Abdullah Erin’e ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Bölgeyi avucunun içi gibi tanıyan SUDKOM koordinatörlükleri, nüfus yoğunluğunu dikkate alarak bölge halkına yönelik belediyecilik, sağlık, eğitim gibi temel kamu hizmetlerini ulaştırmanın yanında, bölge halkının ekonomik yönden kalkınması için de tarım ve hayvancılık alanında destek olmaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142