Title of a News Article

Hükümet’ten bedelli askerlik açıklaması

.

Hükümet’ten bedelli askerlik açıklaması
banner206

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bedelli askerlik tartışmalarının sorulması üzerine Kurtulmuş, "Bu bedelli askerlik meselesi sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan birisi. Organize olan bir talep grubu var. Şu aşamada henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir teklif yoktur" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

DARBE RAPORUNA İTİRAZLAR

"Kontrollü darbe teşebbüsü lafını söylemek, 15 Temmuz darbecilerine verilen en büyük destektir. Ortada 250 şehidin olduğu, binlerce, onbinlerce insanın tanklarla tehdit edildiği bir darbe teşebbüsüne kontrollü darbe demek akla zarar bir iştir. Bu darbelerin içerisinde başbakanın idam edildiği darbeler de oldu, siyasi idamların da olduğu darbeler de oldu ama bu kadar kanlı, millet düşmanı, dışarı ile irtibatlı bir darbe olmadı. "FETÖ ile daha iyi bir mücadele nasıl verilebilir", bunu tartışabiliriz ama buradan kalkıp "kontrollü darbe" demek büyük haksızlıktır."

 

KUZEY IRAK'IN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU KARARI

"Biz her halükarda, bölge ile ilgili görüşmelerimizi çok net olarak ifade ediyoruz. İlgili bütün muhataplarımıza söylediğimiz sözler aynıdır. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Bizim Kuzey Irak yönetimi ile çok yakın bir diyalog içinde çalıştığımızı da bütün dünya biliyor ama temel tezimiz Irak'ın toprak bütünlüğüdür. Kuzey Irak'taki yöneticilerin bu konuyu bir kez daha gözden geçirmelerinin daha doğru bir yol olduğunu düşünüyoruz."
Hürriyet



Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195