Title of a News Article

İçişleri Bakanlığı 81 il'e genelge gönderdi...

İçişleri Bakanlığı 81 il'e genelge gönderdi...
banner206

İçişleri Bakanlığı'nın iş yerlerinin çalışma saatlerine ilişkin olarak yayımladığı genelgeye göre, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerleri saat 07.00'de açılacacak, akşam 20.00'de kapanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; 81 il valiliğine "İş Yerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderildiği öğrenildi.

Gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında daha önce bazı iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği anımsatıldığı bildirildi.

Vaka sayılarında yaşanan düşüş ve salgının seyrinde dolayı 1 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası kontrollü normalleşme sürecine ilişkin temel usul ve esasların belirlendiğine işaret edilen genelgede, Sağlık Bakanlığı'nca tespit edilen kriterlere göre illerin düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak 4 ayrı risk grubuna ayrıldığı bildirilmişti.

Yayımlanan genelgede; düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkanı getirildi.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan, bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olduğu belirtildi. 

Genelgede, ayrıca vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142