Title of a News Article

İçişleri, Suruç blançosunu açıkladı...

İçişleri, Suruç blançosunu açıkladı...
banner206
 Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi.
Nedeni bilinmeyen patlama nedeniyle yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlçeye ayrıca Şanlıurfa kent merkezinden de takviye polis ekipleri gönderildi.

SURUÇ, KOBANİ'NİN KARŞISINDA YER ALIYOR

Suruç, PYD ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Suriye'nin Kobani bölgesinin tam karşısında bulunuyor. IŞİD'in yoğun saldırılarına karşın kentte kontrolü PYD elinde tutuyor.

ÖLENLER VAR

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının 'Kobani'nin yeniden inşası' konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi.

CANLI BOMBA İHTİMALİ

Bir canlı bombanın yol açtığı sanılan patlamada ilk belirlemelere göre 10'u aşkın insan hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların canları da kırıldı. Bölgeye ambulanslar sevkedilerek yaralılara müdahale ediliyor.

PATLAMA YERİNDE KARGAŞA


Patlamanın şiddetiyle bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş, kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürülmesine yolaçtı. Bu nedenle polis bölgede toplananları uzaklaştırmak için büyük çaba harcıyor. Şanlıurfa kent merkezinden de ilçeye takviye polis ekipleri sevkedildi. Çevre il ve ilçelerden ambulanslar bölgeye gönderilirken, Diyarbakır'dan da ambulans helikopter ilçeye sevkedildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu öncülüğünde yaklaşık 300 kişi bu sabah 09.00 sıralarında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Burada toplu kahvaltı yapan grup, basın toplantısının ardından saat 12.00 sıralarında, Suruç'un karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentine gitmek üzere, sadece özen izinle geçiş yapılan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçmeyi planladıkları ifade edildi.

Güneş anlamına gelen Amara Kültür Merkezi, DBP'li Belediye öncülüğünde ilçe halkının desteğiyle kuruldu. Burada el işi ve beceri kursları düzenlenip toplantılar yapılıyor.

GÖRGÜ TANIKLARI: CANLI BOMBA OLABİLİR

Şanlıurfa 'nın Suruç İlçesinde Amara Kültür Merkezi'nde meydana gelen patlamada ilk bilgilere göre 10'a yakın kişinin öldüğü bildiriliyor. Çok sayıda yaralının ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulunuyor. 

Patlama esnasında bölgede bulunan görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde basın açıklaması yapıldığı sırada meydana geldi. Tanıkların ifadesine göre patlamanın canlı bomba olabileceği kaydediliyor. Patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, patlama bölgesinde polisin incelemesi sürüyor. 

DİYARBAKIR'DAN AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

Şanlıurfa Suruç'taki patlama sonrası Diyarbakır'dan çok sayıda kara ve hava ambulansı sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı : İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI OLAY YERİNDE

Olayın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de patlama yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, patlamada intihar saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Yaralılar ile ölenlerin cesetleri Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevkedildi. İlçede yaralılar için kan anonsları yapıldı. Çalışmalar sürerken, saat 13.30 itibarıyla çay bahçesinde hastane morguna kaldırılmayı bekleyen cesetlerin bulunduğu görüldü.

İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

Bu arada sınır kesiminde ikinci bir patlama olduğu iddia edildi. Ancak Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın iki tarafında herhangi bir patlama olmazken, söz konusu patlamanın Kobani merkezde olduğu ve burada da yaralılar olduğu söylendi.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı düzenlenen basın açıklamasında kınadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Celaletttin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve diğer ilçe belediye başkanları ile teşkilat üyelerinin katıldığı açıklamada Beyazgül, Urfa'nın huzurunu bozmak isteyenlere Urfa halkının fırsat vermeyeceğini söyledi.

Beyazgül, açıklamasında şunları söyledi: "Suruç'ta, bir kısım vatandaşlarımıza saldırı olduğunu biraz önce öğrendik. Tabi ki, mağdurlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Saldırı kimden gelirse gelsin, bu bir şiddettir, terördür, bunu kınıyoruz. Saldırıda, kime yapılırsa yapılsın bunlar bizim gözümüzde mağdurdur, mazlumdur. Urfa'nın huzuruna, ülkemizin huzuruna yapılan bir saldırıdır. Urfamız, geçmişten bu yana barış içerisinde huzur içerisinde kendi gelenekleriyle, örfüyle, adetiyle, hoş görüsüyle huzurlu bir kent olarak yaşamıştır. Urfalı'nın iradesi bundan sonra da bunu devam ettirmek yönündedir. Esas saldırı, Urfamıza olmuştur. Urfa halkına olmuştur. Bunu onaylamıyoruz. Saldırının detayları konusunda henüz detaylı bilgiye sahip değiliz. Bizim genel prensimiz; terör kimden gelirse gelsin, kınanması gereken bir husustur. Terörün adı, adresinin olmadığını biliyoruz. Orada yaralanan insanlara da, sağlık ve şifa diliyoruz. Şehrimiz adına bunların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz. Saldırıyı bir kez daha terin ediyorum, kınıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca, Urfamızın huzur kenti olması özelliğini bozmak isteyenlere de Urfa halkı bu fırsatı vermeyecektir."

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195