Title of a News Article

İdamlar Urfa'da Kınandı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Mısır'da 529 kişinin idam kararını kefen giyerek ve düzenlenen kampanya kapsamında imza toplayarak protesto etti.

İdamlar Urfa'da Kınandı
banner206

 Şanlıurfa'da öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanan Ak Parti'li 80 genç, Mısır'da verilen kararı protesto etti. Gruptaki bazı kişiler beyaz önlük giyerek ve temsili olarak boyunlarındaki ilmikleri çıkararak yaktı. Mısır'daki idamların durdurulması için yurt genelinde eylem yapıldığını ifade eden Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, "Mısır'da 529 kişinin adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde verilmiş idam kararına tepki göstermek için protesto eylemi yapıp, imza topluyoruz. Bu idam kararı hiçbir evrensel hukuka bağdaşmaz. Herkesin bu adaletsiz karara karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz" diye konuştu. 

Bu sırada grubun yanından geçen bir vatandaş ise AK Partili gençlere, "Şırnak'ta tecavüze uğrayan ve ölü bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın için neden toplanmıyorsunuz? Bunun gibi birçok olay bu ülkede yaşanıyor onları neden protesto etmiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Tepkili vatandaş alanda sivil polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı.

DARAĞACI ÖNÜNDE PROTESTOSU

Kahramanmaraş'ta ise Ak Parti üyesi gençler üzerinde '529' sayısı asılı olan darağacı önünde vatandaşlara karanfil dağıtarak imza topladı.

Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup adına konuşan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel, Mısır'da yaşananlara tepki göstermek için toplandıklarını ve insan olarak durumu protesto ettiklerini söyledi. Görgel, idam kararının büyük bir yanlış oluğunu ifade ederek, "Mısır'da yaşanan bir süreç var herkesin malumu ve 1 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en azından insan olarak dahi hepimizin, özellikle biz gençlerin bu sürece tepki koymamız lazım. Demokrasiden ve insan haklarından yana tavır almamız lazım" dedi.

Görgel, yurt genelinde düzenlenen kampanya kapsamında toplanan imzaların Mısır'a gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195