Title of a News Article

İHD'den 10 Aralık açıklaması...

.

İHD'den 10 Aralık açıklaması...
banner206

Şanlıurfa'da İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde öğle saatlerinde toplanan İHD üyesi grup adına basın açıklamasını okuyan Nahide Polat, ifade özgürlüğü istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Kolluk güçlerinin yargısız infazı, 'Dur' ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle veya rastgele ateş açması sonucu 341 kişi yaşamını yitirmiş, 396 kişi de yaralanmıştır. Sokağa çıkma yasağı uygulanan il ve ilçelerdeki sivillere yönelik yaşam hakkı ihlali bu sayının içindedir. Sınır bölgelerinde 76 kişi yaşamını yitirmiş, 160 kişi de yaralanmıştır. Yasa dışı silahlı örgütlerin ve özellikle DEAŞ isimli örgütün canlı bombaları tarafından yapılan intihar saldırıları sonucu 184 kişi yaşamını yitirmiş, 633 kişi de yaralanmıştır, 5 kişi gözaltında yaşamını yitirmiştir. Faili meçhul cinayet sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiştir. Cezaevlerinde çeşitli nedenlerle yaşamını yitiren kişi sayısı en az 32'dir. Zorunlu askerlik hizmetini yaparken en az 20 kişi şüpheli biçimde yaşamını yitirmiştir. Mayın ve sahipsiz bomba patlaması sonucu 13'ü çocuk 17 kişi yaşamını yitirmiş, 41'i çocuk 51 kişi ağır yaralanmıştır. İş kazaları, cinayetleri sonucu 1 Aralık 2016 tarihine kadar İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclis'inin verilerine göre en az 1816 işçi yaşamını yitirmiştir."

Basın açıklamasının ardından bir süre alkış çalan grup dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 18:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil
halil - 7 yıl Önce

ülke hepimizin. gun birlik gunudur.hepımızın devletin yanında olması lazım

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142