Title of a News Article

İki koldan büyük saldırı başladı

.

İki koldan büyük saldırı başladı
banner206
 Suriye’de Halep kentinin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD’den alınması için Türkiye desteğiyle operasyon düzenleyen ÖSO, Çobanbey'in güneyinde 12 köyü IŞİD’in elinden aldı.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türkiye'nin başlatmış olduğu Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Çobanbey kasabasının güneyi, doğusu ve batısında IŞİD ile mücadele eden ÖSO, Türkiye'nin desteğiyle bölgede ilerleyişini sürdürüyor.

Türk savaş uçakları ile koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, bombalama sonucu IŞİD'in bomba yüklü 4 aracı imha edildi.

Türk topçuları karadan obüslerle IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türk askerine karşılık veriyor. ÖSO ile IŞİD arasında Soran kasabası çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, ÖSO IŞİD'e karşı son 2 gündür büyük bir ilerleyiş sağlıyor.

 

ÖSO DABIK'A YAKLAŞTI

ÖSO, Türkiye desteğiyle Çobanbey'in güneyi ve doğusunda yer alan Kızıl Mezra, Carez, Gazel, Yahmul, Ilbil, Barak Atı, Bel, Duvaybık, Kefergan, Şeyhrih, Tuklu ve Fereziye köylerini IŞİD'in elinden aldı. Bu köylerin alınmasıyla ÖSO, IŞİD için çok önemli olan Dabık'a yaklaşmış olurken, IŞİD'in elindeki stratejik konumdaki Soran'a ise 2 koldan büyük bir saldırı başlattı. Azez'in doğusunda da ilerleme kaydeden ÖSO, Türkiye desteğiyle İhtimelat kasabası ile Toybuk ve Zahiriye köylerini IŞİD'in elinden aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195