Title of a News Article

İki önemli protokole imza attı

İki önemli protokole imza attı
banner206

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında yapılan protokole Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’le birlikte Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın imza attı. İmzalanan protokolle Sağlık Bakanlığının 2014-2018 yıllarını kapsayan onuncu kalkınma planında olduğu gibi 15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62'ye çıkarılması hedefleniyor.

Bu hedefi de hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden biri olan bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusundaSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla 5., 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini açan veya "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullandırılmak üzere Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan bir protokol kapsamında 17 Haziran 2015 tarihinde 200 adet bisiklet ve kask teslim edildi.

Valilik makamında imzalanan protokolleyse başlangıçta 20 adet Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve 10 adet Harran Üniversitesi'ne olmak üzere toplamda 470 adet Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve 110 adet Harran Üniversitesi'ne verilmek üzere 580 adet bisiklet temin edilecek.

Vali İzzettin Küçük tarafından imzalanan bir diğer protokol ise; Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Tasarım ve Pazarlama Projesine yönelik oldu. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklere sahip çıkarak, bu mesleklerin ürünlerini turizm sektörüne kazandırmayı amaçlayan projenin protokolünü Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral imzaladı.

1 Milyon 322 Bin TL’lik hibe desteği alan proje; Şanlıurfa İli Kültür Eğitim ve Sanat Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yürütülecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195