Title of a News Article

İl Başkanı Yeşil'den kutlama

İl Başkanı Yeşil'den kutlama
banner206
Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Dr. Abdullah Yeşil, 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Şanlıurfalıların Kurtuluş yıl dönümünü kutlayan Dr. Yeşil 100 yıl önce dedelerimizin elde ettiği şanlı bir kurtuluşun heyecanını yaşadıklarının altını çizdi.

Dr. Yeşil mesajında,"11 Nisan 1920 günü Urfa'da Urfalıların cesaret ve iman güçleriyle düşmanı şehirden kovduğu kutlu bir gündür. Ecdadımızın bağımsızlık mücadelesini kazandığı bu günü her yıl olduğu gibi bu yıl da minnet duygularıyla hatırlıyor ve kutluyoruz. Bu Şanlı Kurtuluşta yer alan ve desteği olan tüm ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Allah hepsinden razı olsun, mekanları Cennet olsun. Şanlı Şehrimizle ilgili güzel duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin 11 Nisan Şanlı Kurtuluş yıl dönümünü kutluyoruz. Saygılarımı sunuyorum. Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılını kutlarken, küresel bir hal alan Korona virüs salgınından dolayı bu yıl herhangi bir etkinlik yapamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden daha önemlidir, bu yüzden halkımızın evde kalması gerektiğini tekrar dile getirmek istiyor, bu illete yakalanan herkese Allahtan acil şifalar diliyorum.
Tarihi geçmişimizi her vesile ile dile getirdiğimiz gibi iyi bilmemiz, iyi anlatmamız, bu şuuru gençlerimize, çocuklarımıza ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu toprakların altında yatan şehitlerden bihaber nesil pusulasız gemi gibi yolunu bulamaz. 100 yıl önce Osmanlı bakiyesi olan Anadolu topraklarını da bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anadolu sınırlarını paramparça etmek, temsil ettiğimiz medeniyeti bir daha ayağa kalkmamak üzere boğmak için sınırlarımıza kadar dayanan işgalci güçlerin bozguna uğratıldığı önemli bir tarihtir. Bir milletin yok denilecek imkanlarla esarete ve işgale çıplak elleriyle nasıl direndiğinin açık bir belgesidir. 12 çetenin mevzubahis vatan olunca nasıl bir askeri orduya dönüştüğünün örneğidir.11 NİSAN 1920 bizim için birçok ders ve değer barındırıyor. Rahmetle andığımız 12’ler olarak hatıralarını yâd ettiğimiz o büyüklerimiz sayesinde Urfa halkı örgütlendi ve işgalin üzerinden bir yıl geçmeden Fransızlara Urfa’yı dar etti ve bu kutsal topraklardan defetti” dedi.
Abdullah Yeşil, “Urfa’nın kurtuluş mücadelesi, Anadolu’nun dört bir tarafında işgalci kuvvetlere vurulacak olan tokadın da habercisiydi. Bu yüzden Urfa’nın kurtuluşu ve direnişi önemlidir” diyerek, Urfalıların kurtuluş gününü bir kez daha kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195