Title of a News Article

İlk kafileye teşvik yemeği

Şanlıurfa Müftülüğü, umre seminerlerine katılımı arttırmak amacıyla bu yıl ilk kez kahvaltılı eğitim semineri düzenledi.

İlk kafileye teşvik yemeği
banner206
  Şanlıurfa Müftülüğü, umre öncesi düzenlenen eğitim seminerlerine yeterli ilginin olmaması nedeniyle eğitim seminerlerinde yeni bir uygulama başlattı. Kayıt yaptıranlara kahvaltılı bir organizasyonla eğitim verildi. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, “Şanlıurfa çocuklardan bayan ve yaşlılara kadar çok geniş bir yelpazede umrecimiz var. Bunları umreye gitmeden önce bilgilendirme ve umre tatbikatı yapmamız gerekiyor. İbadetlerin daha iyi bir şekilde yapılması nedeniyle seminerler yapılması gerekiyor. Gidecek kafilenin az bir kısmı bu seminerlere geliyorlar. Başka meşguliyeti ve gerekçelerini sunarak gelemeyeceğini belirtiyor. Bu da bizi üzüyordu. Diyanet İşleri'nin raporlarında görüldüğü gibi seminerlere katılmayanlar, umrelerini daha iyi eda edemiyorlar. Bizde seminerlerin teşvik edilmesi amacıyla farklı bir ortamda, kahvaltılı bir şekilde, kendi çoluğu çocuğu ile birlikte bir organizasyon düzenledik. Hedefimiz daha fazla katılımın gerçekleştiği bir seminer düzenlemekti. Hamdolsun hedefimize de ulaştık. Kafiledekiler Medine’ye gittiklerinde, Mekke ve Medine’ye gittiklerinde daha rahat yapacaklarına inanıyoruz” dedi. Müftü Açık, bu yıl ilk kez denedikleri uygulamanın diğer illere örnek olmasını diledi. 
  Mekke ve Medine’yi tanıtan, ibadet bilinci oluşturan, hac ve umre arasındaki farklar, yapılacak ibadetler, otelde, yolda yapılması gerekenler, sağlık konusunda yapılması gerekenler gibi konularda eğitim verilen kafiledekilere, ihram giydirilmesi ve maket Kabe etrafında tavaf edilmesi de uygulamalı olarak gösterildi. Yeni yılın umre kafilesindeki 79 kişi, 28 Ocak’ta Gaziantep’ten Medine’ye uçakla hareket edecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195