Title of a News Article

İmzası Urfa'da atılacak...

.

İmzası Urfa'da atılacak...
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, görev süresi 19 Nisan'da dolacak olan TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yerine mevcut durumda TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararnamenin Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda imzaya açılması talimatı verdi.

Üst düzey iki yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararname bugün Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak.

Kararnamenin imzaya açılması öncesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı'nda yer alan açıklamasında, "Merkez Bankası başkanının belirlenme sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanımızla istişare ettik, ardından da Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız istişare ettiler. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir" diye konuştu.

Şimşek, yeni başkanın kurum içerisinden olup olmayacağıyla ilgili olarak da "Bizim için önemli olan liyakat ve tecrübedir. Dolayısıyla kurum içerisinden olacak" dedi.

TCMB başkan ataması piyasalar tarafından da yakından izleniyordu. Şimşek'in TCMB başkanı atamasının yakında yapılacağı ve yeni başkanın kurum içinden olacağı açıklamasının ardından dolar/TL 2.8340 civarında olan dolar/TL 2.82 seviyesine kadar geriledikten sonra saat 14.34'de 2.8265/2.8274 seviyesinden işlem görüyor.

 

Murat Çetinkaya kimdir?

1976 yılında doğan Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürüyor. Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Kariyerine 2003 yılından itibaren Halk Bankası'nda devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler'in de bulunduğu bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. (reuters) 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195