Title of a News Article

İnsanlık ayıbı!

 İnsanlık ayıbı!
banner206

'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında şehrin belirli noktalarına koyulan bayat ekmek toplama kutularına, bazı vatandaşların duyarsız davranarak çöp attıkları görülüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi, bir süre önce 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' çerçevesinde kentin bazı noktalarına bayat ekmek toplama kutuları koymuştu. Vatandaşların, bayat ekmeklerini içerisine koydukları kutulara bazı kendini bilmez kişiler tarafından çöp atıldığı objektiflere yansıdı. Tepki çeken bu olayın Karaköprü İlçesinde yaşandığı görüldü. Belediye yetkilileri, bayat ekmek toplama kutularının amacı dışında kullanıldığını belirtirken, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini söylediler.

Bu rutin yapılan kontroller çerçevesinde bayat ekmek toplama kutularının içerisine amacının dışında farklı malzemelerinde atıldığına üzülerek şahit olduklarını vurgulayan Belediye yetkilileri, "Oysa bayat ekmek dışında başka bir atığın atılmaması dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan. Ekmeklerin temiz poşetlerde getirilmesi yine dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi. Aksi takdirde iyi niyetle başlanmış bir uygulama zararlı sonuçlar doğuracaktır” dediler.

Yetkililer, “Küflü halde getirilip atılan ekmekler bile buradaki diğer ekmeklerin zamanla küflenmesine, dolayısıyla hayvanlara verildiğinde onların bile metabolizmalarını bozucu etkiler doğurabilmektedir” diyerek, şunları kaydettiler;

“Bu ekmeklerle beslenen hayvanların gıdalarının insanlar tarafından tüketilmesi sağlık bakımından risk teşkil eder. Asıl amacı ekmeği çöpten ayırmak olan bu konuyu ziyadesiyle önemsediğimizi bir kez daha belirterek bu konuya sahip çıkan, ortak olan duyarlı vatandaşlarımızın ekmek kutularımıza farklı atıkların atılmaması noktasında daha dikkatli ve hassas olmalarını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 11:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
kadir başak
kadir başak - 10 yıl Önce

Dondurmaci önce halka hizmet yapsin buda feki gibi mazluma oynayacak la yerler seni ywrler burasi urfa

SIRADAKİ HABER

banner195