Title of a News Article

İnternetten silah satışı artıyor

.

İnternetten silah satışı artıyor
banner206

Sosyal medyada açılan sayfalarda silah satışı yapılıyor. Av tüfekleri 300, kurusıkı tabancalar ise 100 liraya satışa sunuluyor. Satıcılar gençleri için ise videolar çekip silahları deniyor. Gençlerin silaha merakını fırsat bilen silah tüccarları bu sistem sayesinde yılda binlerce gence internet üzerinde kaçak silah satıyor.

İnternette ve sosyal medyada açılan sayfalarda silah satışı her geçen gün artıyor. Sosyal medyada açılan sayfalarda v tüfekleri 300, kurusıkı tabancalar ise 100 liraya satışa sunuluyor. Satıcılar insanlara silahları özendirmek için ise videolar çekip silahları deniyor.

 

GENÇLERİ ÖZENDİRMEK İÇİN VİDEO ÇEKİYORLAR

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yürütülen yasa dışı satışlara artık bir yenisi daha eklendi. Silah üreticileri, çektikleri videolarla silahlarını tanıtıp, satış yapıyorlar. Tam otomatik tüfeklerin pazarlaması yapılırken, bu silahlara biçilen fiyat ise 300 liradan başlıyor. Özellikle gençleri silahlara özendirmek isteyen silah tüccarları çektikleri silah videolarına değişik fon müzikleri de koyarak silahları daha cazip hale getiriyor. Bununla yetinmeyen silah üreticileri internet üzerinden sattıkları silahlar için hiçbir belge de istemiyor. Öte yandan satılan silahları satan kişi tarafından garanti de veriliyor.

 

TÜCCARLAR GENÇLERİ HEDEF ALIYOR

Son zamanlarda televizyonlarda oynatılan mafya dizilerinden sonra özellikle 15-25 yaş arasındaki genç kitlenin silahlara olan merakı artmıştı ve birçok yerde belirtilenlere göre ilah satışı da artmıştı. Silah satışının artması ve gençlerin silahlara olan merakının üst düzeye çıkmasından dolayı iştahları kabaran silah satıcıları sosyal medyadan sattıkları silahlara gençleri hedef alıyorlar. Basına yansıyan olaylarda da birçok kez internet üzerinden satışa sunulan silahlarla yaralanma ve hatta ölüm olayları bile yaşanıyor. Yaşanan bu olaylarda internet üzerinden silah satışının toplumu tehdit eden noktalara geldiğini gösteriyor.

 

SİLAHLAR EVE KADAR GÖNDERİLİYOR

Silah tüccarlarının internet üzerinden kurduğu silah satışı sitemi en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Silah almak isteyen kişi öncelikle silah tüccarlarına ulaşıyor, daha sonra almak istediği ürünü belirliyor. Daha sonra kredi kartı, banka havalesi ve ya da kapıda ödeme yöntemlerinden birini seçerek silahı sipariş veriyor. Kendi belirledikleri kuryeler aracılığıyla silahlar eve kadar gönderiliyor. Dışarıdan bakıldığında av bayisini andıran bu silah satıcıları aslında kaçak silah satıcılığı yaparak suç işlemiş sayılıyorlar. Sosyal medyada bu silahların satışının yasallığı ise tartışılıyor. Bugün resmi yollardan tüfek almak istediğinizde önce ‘vergi yoktur belgesi’ almanız gerekiyor. Temiz adli sicil belgesinden sonra sağlık raporu ile bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunduğunuzda ‘Silah Satın Alma Belgesi’ alabiliyorsunuz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195