Title of a News Article

İntihar değil, töre cinayeti!

İntihar değil, töre cinayeti!
banner206

Mersin’de evinde tabancayla intihar ettiği sanılan 17 yaşındaki Urfalı İrem B.’nin, abisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 5 aylık hamile olan genç kızın töre cinayetine kurban gittiği öğrenildi.

Geçtiğimiz 7 Kasım’da Mersine’e bağlı Yenişehir İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bir apartmandaki evin banyosunda silahla vurulmuş halde ölü bulunan 17 yaşındaki İrem B.’nin, intihar ettiği sanılıyordu. Olayı araştıran Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, genç kızın töre cinayetine kurban gittiğini ortaya çıkardı. İrem B.’nin, 5 aylık hamile olması ve analizlerde elinde barut izi bulunamaması üzerine çalışma başlatan polisler, kızlarının ölümünün ardından Şanlıurfa’ya taşınan ailesini yakın takibe aldı. Haliliye ilçesi Örencik Mahallesi'ne gelen polisler, 3 ay boyunca genç kızın aile yakınları ve vatandaşlarla görüştü.

Aile yakınlarının çelişkili ifadeleri üzerine baba K.B. (48), anne S.B. (54), abileri M.A.B. (20), V.B. (22) ile amcaları M.B. (53), İ.B. (44) ve M.V.B'yi (33) gözaltına aldı.

AĞABEYİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

A.B'nin, ailesinin isteği üzerine kardeşini silahla öldürdüğünü itiraf ettiği  öğrenildi. Genç kızın nişanlısından ayrıldıktan sonra başkalarıyla görüştüğü iddiasından dolayı ailesinin Mersin’e taşınma kararı aldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.  

Bu arada genç kızın ölümünün ardından sezaryenle dünyaya gelen bebek de hayatını kaybederken, şüpheliler "töre saikiyle kasten öldürme" suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195