Title of a News Article

Irak ve Cezayir'den Şanlıurfa'ya Geldiler

Irak ve Cezayir'den Şanlıurfa'ya Geldiler
banner206

Irak ve Cezayir’den yurda dönen toplam 373 Türk vatandaşı, koronavirüs pandemi tedbirleri kapsamında 14 gün karantina altında tutulacakları Şanlıurfa’daki öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü sağlık, hijyen ve sosyal mesafe tedbirlerinin alındığı Şanlıurfa, yurt dışından ülkeye dönüş yapan vatandaşlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cezayir’den getirilerek, karantina altına alınan 315 vatandaşın Şanlıurfa’dan ayrılmasının ardından, bugün de Irak’tan yurda dönen 100, Cezayir’den ise 273 kişi öğrenci yurtlarında karantinaya alındı.

Karayoluyla Şanlıurfa’ya gelen 373 vatandaş, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve ilgili kamu kuruluşlarının organizasyonuyla 14 gün misafir edilecekleri Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsündeki yurtlara yerleştirildiler.

Misafir edilecekleri yurdun önünde sosyal mesafe kurallarına riayet ederek tek tek sağlık kontrollerinden geçirilen vatandaşlar, görevliler tarafından kalacakları odalara yerleştirildi.

Yeme, içme, temizlik ve sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan vatandaşlar için dezenfekte edilen yurt binalarında, hijyen şartlarına uygun şekilde hazırlanan yemekler de ücretsiz veriliyor.

Virüs salgınının ülkede yayılmasını engellemek amacıyla 14 gün zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulan vatandaşlar, günlük olarak sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Birbirleriyle temasın engellendiği yurtlarda kalacakları süreyi tamamlayan vatandaşlar, yine devlet imkânlarıyla ikamet ettikleri şehirlere gönderiliyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2020, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195