Title of a News Article

Irak'a göç ediyorlar...

Irak'a göç ediyorlar...
banner206
 Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar sonrası ülkelerini terk eden aileler, Irak'a göç ediyor.

Kobani'de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar sonucunda Şanlıurfa'nın Suruç kentine sığınan Kobanililer, daha güvenli diye Irak'a gidiyor. Kendi imkanları ile Silopi ilçe otogarına gelen Kobanililer, belediye yetkilileri ile irtibata geçiyor. Burada kayıt altına alınan Kobanililer, daha sonra Silopi Belediyesi'ne ait araçlarla Habur Sınır Kapısı'na gönderiliyor. Habur Sınır Kapısı'nda Emniyet Amirliği tarafından yapılan işlemlerden sonra Kobanililer, Irak Halil İbrahim Gümrüğü'ne gönderiliyor.

Suruç'tan geldiklerini ifade eden Nıştevan Husem, IŞİD çetelerinden kaçtıkları için yaşadıkları yerlerden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ailesinden çok kayıplar verdiğini ifade eden Husem, "Kobani'de durmamız bizim için büyük tehlikedir. Çok korkuyorduk, bizde ailemizle beraber önce Suruç'a, ardından Silopi'ye geldik. Buradan da Irak tarafına geçeceğiz" dedi.

Bir başka Kobanili Nazam Servan ise, Kobani'de hayatın yaşanmaz olduğunu ve sürekli çatışmaların ortasında kaldıklarını söyledi. IŞİD çetelerinden kaçtıklarını ifade eden Servan, "Ailemizle beraber göç etmek zorunda kaldık. Ancak buralarda kendimizi güvende hissetmiyoruz. O yüzden bizde Irak'a geçiş yapacağız. Orada akrabalarımız var, onların da yanında kalacağız" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan çatışmalardan ailesi ile birlikte kaçan Muhammed Ahmet, Kobani'de çok zor durumda kaldıklarını, her gün bomba ve silah seslerinin yankılandığını söyledi. Çatışmalar yüzünden ailesi ile beraber kaçtıklarını anlatan Muhammed Ahmet, "Biz artık Irak'ta yaşayacağız. Kobani'de çatışmalar bittikten sonra tekrar memleketimize döneceğiz. Kobani'de yaşanan çatışmaların bir an önce son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Silopi Belediyesi’ne ait otobüs şoförlerinden Ayhan Avil ise, Kobani'den gelen vatandaşları belediye aracılığıyla sınır kapılarına götürdüğünü ve sınır kapısında yapılan işlemlerin ardından Kobanililerin Irak'a gönderildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195