Title of a News Article

İran'dan Türkiye'ye tepki

İran'dan Türkiye'ye tepki
banner206

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı mücadele, ülkelerin milli egemenliğine saygı çerçevesinde yapılaması gerekiyor." Dedi.

Suriye'de IŞİD'ye yönelik Türkiye'nin operasyonlarını değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı mücadele, ülkelerin milli egemenliğine saygı çerçevesinde yapılaması gerekiyor" dedi.

 

"ETKİN BİR MÜCADELE İÇİN..."

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonlarla ilgili İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın sorusunu yanıtlayan Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor ancak, bu aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" diye konuştu.

 

"TERÖR GRUPLARINI CESARETLENDİRECEK"

Afham, "Devletlerin milli egemenliğini zayıflatacak her türlü eylem, şüphesiz terör gruplarını vahşi cinayetlerini ilerletmek için cesaretlendirecek" ifadelerini kullandı.

 

"KOORDİNELİ ŞEKİLDE YAPILACAK"

İran'ın terörizmle mücadele için uluslararası işbirliği yapılmasını olumlu karşıladığını kaydeden İranlı Sözcü, "Terör gruplarına karşı her türlü eylem, terörizm kurbanı olan ülkelerin devletleriyle koordineli şekilde yapılmalı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195