Title of a News Article

İş Adamı Bülbül'den kutlama mesajı...

İş Adamı Bülbül'den kutlama mesajı...
banner206

Özel Lotus Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Aziz Bülbül, Urfa’ya ‘Şanlı’ ünvanının verilişinin 36’ncı yıl dönümünü kutladı.

Özel Lotus Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Bülbül, yayınladığı mesajında, topyekun bir bütün olarak verilen bu mücadelenin zaferle sonuçlandırılmasında, işgale karşı kahramanca direnen Urfalıların tüm Anadolu’ya örnek olduğunu belirtti.

Yüce Meclisimizin Urfa’ya verdiği ’Şanlı’ unvanının tarihe geçen bu onurlu direnişin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularımızın ebedi bir ifadesi olduğunu vurgulayan Bülbül, “Bugün, verilen bu unvanın 36’ncı yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu kanun teklifini veren o zamanki sayın vekilimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi kutluyorum. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Onikiler’i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞANLI ÜNVANI NE ZAMAN VERİLDİ?

Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa’ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ’’Şanlı’’ unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ’’3020 sayılı Kanun’’la Urfa ilinin adı ’’Şanlıurfa’’ olarak değiştirilmişti.  

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195