Title of a News Article

İş Adamları, Regaip Kandilini kutladı

İş Adamları, Regaip Kandilini kutladı
banner206

Şanlıurfalı İş Adamları Emin Yetim, Kemat Süt, Abdurrahman Eyyüpoğlu, Mehmet Meral ve İbrahim şen, Regaip Kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

İş Adamı Emin Yetim, yayınladığı mesajında, insanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği düşüncesini taşıdığını ifade etti.

Yetim, "Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Üç aylar diye bilinen çok feyizli ve bereketli maneviyat mevsiminin habercisi olan Regaip Kandili, bizlere hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu gün ve gecelerde nefis muhasebesi yapılmalı, ana sermayemiz olan ömrümüzü nerede tükettiğimiz gözden geçirilmeli, amel defterimize nelerin yazıldığını düşünmeliyiz. Bu feyizli gün ve geceleri birer fırsat bilerek iyi amellerimizi arttırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç ayların ve Regaip Kandili'nin başta vatan ve milletimize, hemşerilerimize, tüm İslam alemine ve din kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi

 

Süt’ün mesajı

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Kemat Süt de, mesajında, üç ayların müjdecisi Regaib Kandili’ne kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirterek, “Kandiller, sevgi bağlarının güçlendiği, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştiği, manevi dünyamızın aydınlandığı özel günlerdir. Üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin inanç ve toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve yeri vardır. Bu özel günleri toplum olarak en iyi şekilde değerlendirmek, bu günlerin anlamını iyi kavramak gerekmektedir. Birey olarak kendi muhasebemizi yapmamız açısında kandiller, fırsat günleridir. Bu günleri iyi değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin mübarek ’Regaip Kandilini’ en içten dileklerimle kutluyor” diye kaydetti.

 

Eyyüpoğlu’nun mesajı

İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu da, mesajında, kandillerin İslam alemi için büyük önem arz ettiğini söyledi. Eyyüpoğlu, "Toplumun birlikteliği açısından kandiller önemli fırsatlardır. Kandiller İslam dünyası için önemlidir. Tüm İslam âleminde olduğu gibi Şanlıurfamızda da kandilleri en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Regaip Kandili'nin bütün insanlığa rahmet, mağfiret, sevgi, huzur ve barış getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Aziz Urfalı hemşerilerimin ve İslam aleminin kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

 

Meral’ın mesajı

İş Adamı Mehmet Meral da, yayınladığı mesajında şunları kaydetti;

“11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan Regaip Kandili, mübarek üç ayların manevi havasının da ilk esintisidir. Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandil gecesini kardeşlik, barış, hoşgörü duyguları içinde muhabbetle idrak etmeliyiz. Bütün dargınlıkları, kırgınlıkları gönüllerimizden bertaraf etmeliyiz. Manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan Regaip Kandilinde başta Urfalı Hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum.”

 

Şen’in mesajı

İş Adamı İbrahim Şen ise, yayınladığı mesajında, şu ifadeleri kullandı;

 “Regaip Kandili’ni, her yıl Recep ayının ilk cuma günü idrak ediyoruz. Bu mübarek gecede dinen her türlü ibadetin büyük sevabı vardır. Allah’ın huzuruna açılan eller boş gönderilmez. İçten yapılan her ibadetin karşılığı vardır. Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandiller diliyorum. Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Manevi duygularımızın, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruğa ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı üç aylarımızın ve mübarek Regaip Kandilimizin aziz milletimize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini diliyor, bu düşüncelerle Urfa halkımız başta olmak üzere tüm insanlığa huzur ve iyilikler getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142