Title of a News Article

İş sağlığı ve güvenliği toplantısı düzenledi

.

İş sağlığı ve güvenliği toplantısı düzenledi
banner206

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde (SGK), Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında iş hayatının dinamikleri ile "İş sağlığı ve Güvenliği" temalı toplantı yapıldı.

8 Haziran günü gerçekleşen toplantıda konuşan SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü “1 Temmuz da 50 işçi ve üzeri az tehlikeli iş yerlerinde 6331 sayılı yasanın yeni uygulamaları hayatımıza girecek. Şanlıurfa da İşçi, işveren ve Uzmanların bir araya gelerek kanunun getirdiği yenilikleri hep beraber inceleyerek farkındalık oluşturuyoruz. Rakamlar ortada İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak çok çalışmamız gerekiyor. Makası daraltarak iş kazası sayısını azaltarak Hedef sıfır projesinde Şanlıurfa hak ettiği yeri almalıdır. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmalı. Bu konuda sahada hep birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu. Ünlü İş kazalarına dikkat çekerken Kanuni zorunlulukları hatırlattı. Müdürü Ünlü İnsan hayatının her şeyin üzerinde bir kıymet olduğunu dile getirdi.

2016 yılı verilerine göre Şanlıurfa da 426 iş kazası meydana gelirken 2017 ilk beş ayında 217 iş kazası vakası meydana geldi. Son beş ay içinde olan kazaların 8’ i ölümle sonuçlandı. Yasal düzenlemelerin yanında toplumsal hafıza oluşması ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşması gerekiyor.

SGK İl Müdürlüğü binasında yapılan toplantıya, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Sait Ardan, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, İnşaat ve Yapıcılar Derneği, Sendika Başkanları ve temsilcileri ile İSG Uzmanları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195