Title of a News Article

IŞİD ağır kayıplar veriyor

 IŞİD ağır kayıplar veriyor
banner206

Kobani’de direnişi 97. gününde devam ederken kentin güneydoğu bölgesinde bazı noktaların YPG’nin denetimine geçtiği açıklandı.

Kobani direnişi 97. gününde devam ederken Halk Savunma Birlikleri (YPG) / Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı eylemleri devam ediyor.

YPG, YPJ ve Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e yönelik eylemleri sürüyor. Kobani’nin güneydoğu cephesinde bulunan Yermuk Okulu ve çevresinde bulunan bir cephe YPG ve YPJ’lilerin denetimine geçti.

Doğu cephesinin Kaniya Kurda çevresinde ise kısa süreli çatışmalar yaşanırken bu çatışmalarda da

 

IŞİD’in kayıplar verdiği belirtiliyor.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ise akşam saatlerinde kentteki iki IŞİD hedeflerini vurdu. Kentteki çatışmalar doğu ve güneydoğu cephelerinde devam ediyor.

Ayrıca, YPG çıkan çatışmalarda 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Şengal’de kontrol Kürt güçlerinde

Bu sabah başlayan operasyonlarda Peşmerge güçleri, Halk Savunma Birlikleri (YPG), Halk Savunma Güçleri (HPG) ve Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) Şengal’de kontrolü sağladığı öğrenildi.

Şengal’de başlayan operasyonlarda yaşanan çatışmalar ardından Şengal merkezini geri alındı.

Peşmerge Güçleri Dicle Komutanlığı, IŞİD mensuplarının gruplar halinde ilçeyi terkettiğini duyurdu. Komutanlık, IŞİD’lilerin Musul’a ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195