Title of a News Article

IŞİD, Türkiye Topraklarında!

IŞİD, Türkiye Topraklarında!
banner206
 Kobani'yi üç haftadır kuşatma altında tutan IŞİD militanları, bir sivil vatandaşı almak için Türkiye topraklarına kadar girdi.

Kobani çevresindeki IŞİD kuşatması devam ederken koalisyon güçlerinin mevzilere etkili hava operasyonları yapması YPG'nin elini rahatlattı. YPG, dün IŞİD'e karşı üç noktadan karşı saldırı başlattı. Türkiye topraklarındaki mayınlı bölgeye giren bir sivili yakalamak için iki IŞİD militanı demiryolunu aşarak Türkiye topraklarına girdi. Sınırdaki ölüm oyunu Milliyet'in objektiflerine yansıdı.

 

YPG'NİN TABUR KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

Koalisyon uçaklarının bombardımanıyla rahatlayan YPG savaşçıları dün Kobani'nin güney ve batı kesiminde yoğunlaştı. Kobani'nin üst kesimlerinde bulunan bölgede çatışmalar gün boyu devam etti. Dün Sabahki IŞİD saldırılarında YPG'nin tabur komutanı Rojda Axin'in yaşamını yitirdiği açıklandı.

 

50'DEN FAZLA KAYIP

Kobani'nin doğu kesiminden şehre girmeye çalışan IŞİD gruplarının, burada direnişle karşılaştığı ve bu bölgede 50'den fazla kayıp verdiği, silah, cephane ve telsiz cihazlarını bıraktığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Kaniya Kurda bölgesinden IŞİD, YPG mevzilerine bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Araç mevzilere yetişmeden patlatılarak imha edildi. IŞİD'in karşı saldırısına YPG'nin verdiği sert müdahalede 15 IŞİD militanın öldürüldüğü öğrenildi. IŞİD, dün altı araçla intihar saldırısı düzenlendi. İntihar saldırılarında büyük şarapnel parçaları Türkiye'deki Atmanek köyüne düştü; köy boşaltıldığı için can kaybı olmadı.

 

CAMİ BOMBALANDI

Koalisyon uçaklarının saldırısından korunmak için camiye sığınan ve buraya karargah kuran IŞİD militanlarına karşı hava operasyonu düzenledi. Kobani'nin merkezine yakın Şeyh İsa camisi hava operasyonunda vuruldu. Camide bulunan çok sayıda IŞİD'li öldürüldü.

 

BEKLENEN SİLAH VE CEPHANE GELDİ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden beklenen silah ve cephane yardımının dün itibarıyla Rojova bölgesine gönderildiği açıklandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Irak sınırındaki Tılkoçer Kapısı'ndan Rojova bölgesine giren cephane yardımının PYD'nin denetimindeki Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Serekani kasabasına ulaştırıldığı açıklandı. YPG'nin de bu bölgeden Kobani'ye koridor açılması için IŞİD'e kapsamlı bir operasyon hazırlığı yaptığı öğrenildi. Ancak IŞİD'in Musul işgali sırasında ele geçirdiği çok sayıda tank, top dahil ağır silahları bu bölgeye konuşlandırması nedeniyle karadan ilerlemenin mümkün olmadığı bildirildi.

 

SINIRDA DOLAŞIYORLAR

Kobani ve çevresinde dün şiddetli çatışmalar sürerken sınırın batı kesiminde önemli bir gelişme yaşandı. Sınırın Doğu 1 Sınır Kulesi karşısında yer alan bir tepede konuşlanan IŞİD militanları dün öğleden sonra demiryolunu aşarak Türkiye topraklarında yer alan mayınlı bölgeye girdi. Mayınlı bölgeden Kobani'ye geçmeye çalışan bir sivili almak için Türkiye topraklarında ilerleyen silahlı iki IŞİD militanı, sivil kişiyi yanlarına gelmesi için ara bölgede uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak sivil vatandaş ikna olmadı. Bu sırada Doğu 1 Sınır Kulesi'ndeki askerler, IŞİD'lileri yakın izlemeye aldı. Zırhlı araçlar, IŞİD'e yakın bölgelerde devriye gezdi. IŞİD'lilerle sivil kişi arasında diyalog sürerken Kobani'nin dış kesimlerindeki YPG mezvilerden IŞİD'lilere uçaksavar atışı yapıldı. Bunun üzerine IŞİD'liler bulundukları noktadan hızla uzaklaşarak mevzilerine çekildi.

 

SURİYE'YE YABANCI SAVAŞÇI AKINI

ABD istihbarat teşkiları CIA ve Economist-Soufan Grup'un rakamlarına göre, Suriye'ye Beşar Esad rejimine karşı savaşmaya giden 80 ülkeden 15 bin militan bulunuyor. Bu kişilerin büyük kısmı ise IŞİD saflarında savaşıyor. (Kaynak: Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195