Title of a News Article

IŞİD Urfa sınırına dayandı

IŞİD Urfa sınırına dayandı
banner206

 Irak Şam İslam Devleti'nin Suriyeli Kürtler'in Rojava olarak adlandırdığı PYD'nin kontrolünde bulunan Kobani bölgesini ele geçirmek için başlattığı saldırılar şiddetlendi.

Halifeliği ilan eden ve ismini İslam Devleti olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), iki yıldır Suriyeli Kürtlerin elinde bulunan kontrolünü PYD'nin sağladığı Kobani bölgesinde saldırılarını artırdı. Saldırılarda 70 üzerinde PYD'li hayatını kaybetti. PYD'lilerin mevzi ve yerlerdeki cesetleri sosyal medyada yayınlandı. Bir haftadır Kobani'nin doğu ve batısındaki köylere saldıran IŞİD'in, Şanlıurfa'nın Suruç ilçe sınırına yakın 3 köyü ele geçirdiği belirtildi. IŞİD'in, Suriye Türkiye sınırındaki Mürşit Pınar Sınır Kapısını ele geçirmek için saldırıları yoğunlaştırdığı Jerablus ve Kobani arasındaki bölgeye uzun menzilli silahla Irak ordusundan ele geçirilen zırhlı araç ve ağır silahlardan oluşan üs kurdukları belirtildi.

KCK kanalıyla seferberlik çağrısında bulunan PYD'nin kendileri için büyük önem taşıyan Kobani bölgesini ve Mürşit Pınar Sınır kapısının kontrolünü yitirmemek için ellerinde uzun menzilli silahlarla saldırılara karşılık verdiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195