Title of a News Article

IŞİD, Urfa’da yol kesti

IŞİD, Urfa’da yol kesti
banner206

Şanlıurfa’da 15 silahlı IŞİD militanı, Suriye’den gelen muhalif komutan Hasan M.’yi, yolunu keserek kaçırdı. Komutan ve oğlu, infaz edilmeden yaralı kurtarıldı.

Türkiye, IŞİD’e karşı savaşan PYD’ye yapılan silah ve peşmerge yardımını tartışırken, bölge illerinde IŞİD’in ilginç operasyonları yaşanmaya başladı. Bunlardan birisi de geçen hafta Şanlıurfa’da gerçekleşti. Yaklaşık 15 IŞİD militanı, Suriye’den kaçan muhalif komutan Hasan M.’nin yolunu keserek, kaçırdı. Komutan, infaz edilmeden yaralı olarak kurtarıldı.

Güvenlik birimlerinin kayıtlarına giren olay 17 Ekim’de Akçakale’de yaşandı. Özgür Suriye Ordusu Rakka sorumlusu iken buranın IŞİD’in eline geçmesinin ardından Urfa’ya yerleşen Suriye uyruklu Hasan M., oğlu ile birlikte bir arkadaşını ziyarete giderken yolu kesildi. İki Suriyeli, bir de Türkiye plakalı araçlardan inen yaklaşık 15 kişi, Hasan M. ve oğlunu teslim almak istedi. Aralarında çıkan çatışmada Hasan M. yaralandı. IŞİD’çi olduklarını ifade eden kişiler yaralı Hasan M. ve oğlunu infaz etmek için Akçakale sınırından geçirerek Suriye’ye götürmek istedi. Ancak sınırdaki yoğunluk nedeniyle 18 Ekim’de geçmeye karar verdiler. Komutan ve oğlu Akçakale yakınlarında bir eve bırakıldı. Ev sahibi, komutanı durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye götürdü. Yaralının hastaneye götürülmesi ile birlikte, olay güvenlik güçlerine intikal etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. (Taraf) 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195