Title of a News Article

IŞİD'den bomba iddia

IŞİD'den bomba iddia
banner206

IŞİD'e yakın haber siteleri, PKK'nın yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre, Kobani'de IŞİD ile Kürt güçleri arasında süren çatışmalarda, PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskınla öldürüldü. İddiaya göre, saldırıda Bahoz Erdal'ın yüzü parçalandı.

Haber kaynaklarına göre olay şöyle medyana geldi:

 

MORAL İÇİN GİTMİŞTİ

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD aniden saldırdı. Saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG militanlarına rağmen yüzü parçalanarak hayatını kaybetti.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi.

 

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195