Title of a News Article

IŞİD'e en kapsamlı saldırı

IŞİD'e en kapsamlı saldırı
banner206

 Kobani'deki Peşmerge Komutanı Ahmet Gerdi, operasyonun şu ana kadar olumlu seyrettiğini ve her şeyin planladıkları gibi gittiğini belirtti. Kobani çevresindeki köylerde bulunan IŞİD mevzileri vuruluyor.

Kobani'deki Peşmerge Komutanı Ahmet Gerdi, 'Batı tarafında Til Şeir’den ve Kobani’deki merkezlerimizden IŞİD'e karşı havan ve roket saldırısı başlattık. IŞİD ile sıcak temas sağlamış durumdayız, uçaksavar tüfeklerle güneydeki köylerde tespit edilen IŞİD güçlerine saldırıyoruz, çatışma devam ediyor ve şu ana kadar operasyon iyi ve planladığımız gibi gidiyor" dedi.

Kobani’nin batısındaki mevzilerini güçlendiren ve peşmergenin havan topu saldırılarıyla desteklenen YPG sabahın erken saatleriyle Kobani’nin güneybatısındaki köylerde bulunan IŞİD mevzilerine karşı saldırıya geçti.

20’den fazla roket ve havan topunun kullanıldığı  saldırıda Kobani’nin batısında YPG güçlerine rahat hareket edecekleri bir alan kazandırılmaya çalışılıyor. Bir diğer amaç da, peşmergenin giriş yaptığı Yumurtalık köyünün karşı tarafının güvenli hale getirilmesi.

Bu saldırı IŞİD'e karşı peşmergenin girişinden bu yana yapılan en kapsamlı saldırı oldu. IŞİD de bu operasyona havan topu saldırılarıyla karşılık veriyor.

Kasaba merkezinde bulunan IŞİD güçlerinin püskürtülmesinin zaman alacağı görülünce peşmergenin ağır silahlarıyla destekli YPG ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları köylerde vurulması daha kolay IŞİD gruplarına yöneldi.

Peşmergenin getirdiği ağır silahlar yakın mesafe çatışmalarda işe yaramadığı için köylerde bulunan IŞİD mevzileri hedef alınıyor.

İki gün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye giren peşmerge güçleri, kentin batısındaki bir binayı karargâh olarak kullanmaya başlamış, farklı noktalara da mevzilenmişti.

Peşmerge'nin sessizliği cumartesi akşam saat 17.00 sıralarında bozuldu. Peşmergeler IŞİD mevzilerine altı katyuşa füzesi fırlattı.

 

Gece giriş yapmışlardı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler, Urfa'daki iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.

Araçlar, Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti. IŞİD'in havan saldırısından korunmak için her beş peşmerge aracından sonra bir süre beklendi.

Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı. (Al Jazeera) 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195