Title of a News Article

IŞİD'i besleyen 8 il

IŞİD'i besleyen 8 il
banner206
 IŞİD terör örgütüne Adıyaman, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Kırşehir, Konya, Ankara ve İstanbul illerindenyoğun bir katılım oluyor.
Irak’ın Musul kentini önceki gün ele geçiren, 31 Türk şoförü rehin alan radikal IŞİD, dün Türkiye Başkonsolosluğu’nu bastı. Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve iki çocuğun da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin aldı.

"ESAD'IN KAPATAMADIĞI KAPILARI KAPATTILAR"
Konuyla ilgili Türkiye'nin atacağı adım merak edilirken, gazeteci Nevzat Çiçek, IŞİD hakkında çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD'in Türkiye ayağıyla ilgili önemli bilgiler veren Çiçek, "Türkiye’den katılım yoğun. IŞİD’in konumlandığı yer Türkiye sınırı olarak karşımıza çıktı. Esad’ın kapatamadığı sınır kapılarını bunlar şiddetle kapatabildiler. Bir yandan PYD ile savaşırken diğer yandan Türkiyeli İslamcı Kürtleri kendi yanlarına çekmeye başladılar" dedi.

"TÜRKİYE'DEN DE KATILIM VAR"
IŞİD'e Türkiye'den de yoğun bir katılım olduğuna dikkat çeken Çiçek, şöyle devam etti: "IŞİD’in en büyük insan gücünü Irak’taki yapı ve yurtdışından (ABD, Avrupa, Çeçenistan, Orta Asya) gelen savaşçılar oluşturdu. Türkiye’den Kürtler ve Suriyeliler ağırlıkta. Türkiye’den Adıyaman, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Kırşehir, Konya, Ankara ve İstanbul’dan katılım ciddi anlamda yoğun."

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195