Title of a News Article

IŞİD'le savaşmak için Suruç'a geliyorlar

 İstanbul, Kadıköy'den Suruç'a giderek Kobani'ye destek vermek isteyen HDP üyesi grup ile polis arasında tartışma çıktı. Gerginlik sonrası 35 otobüs Suruç'a doğru yola çıktı.

İstanbul, Kadıköy’den otobüsle Suruç’a gitmek isteyen Halkların Demokrasi Partisi (HDP) üyesi bir grup ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Grubun yürümesine izin vermeyen polise tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Savaş mı istiyorsunuz. İç savaş mı istiyorsunuz.” diye bağırdı. Yaşanan tartışmanın ardından 35 otobüs Suruç'a doğru yola çıktı.

 

ÇEVVİK KUVVET YOLU KESTİ

IŞİD tehdidi altındaki Kobani’ye destek için Kadıköy eski Salı Pazarı’nda toplanan HDP’li bir grup otobüslere binmek için yürüyüşe geçti. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu grubun önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. HDP’lilerin yürümesine izin vermeyen polis müdürleri ile Figen Yüksekdağ arasında ilginç tartışmalar yaşandı.

 

"SAVAŞ MI İSTİYORSUNUZ?"

Polisin ortamı bilerek gerdiğini iddia eden Yüksekdağ, “Neye dayanarak bizi engelliyorsunuz? Hangi yasaya göre yapıyorsunuz? Dayandığınız bir hukuk bile yok. Her şeyi paspas yaptınız. Sorumlu davranın. Bu memlekette iç savaş mı istiyorsunuz? Böyle bir haramilik olamaz. Savaş mı istiyorsunuz?” diye bağırdı.

 

GİDİŞ İÇİN İZİN ÇIKTI

Tartışmalardan sonra basın açıklaması yapan Figen Yüksekdağ, Kobani halkına destek olmak için İstanbul'dan ve Türkiye’nin her yerinden Suruç’a gitmeye çalıştıklarını ancak iktidarın kendilerini engellemeye çalıştığını söyledi. Daha sonra polis ve HDP’liler arasında yapılan müzakereler sonucunda grubu Suruç’a götürecek otobüsün alana gelmesine izin verildi. Yanlarında getirdikleri eşyalarla birlikte otobüse binen HDP’li grup, Suruç’a gitmek için hareket etti.

 

OTOBÜSLER HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan, İstanbul’dan 35 otobüsün Suruç’a gitmek üzere hareket ettiği belirtildi. Türkiye’nin her yerinden gelecek HDP’lilerin bugün Suruç’ta toplanarak Kobani’ye destek vereceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195