Title of a News Article

İŞKUR harekete geçti

 İŞKUR harekete geçti
banner206

Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda  “ Çocuk İşçiliği İzleme Merkezinin” raporlarına göre Kent genelinde kayıtlı 4 Bin 326 çocuk işçisi olduğunu açıklandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, çocuk işçiliğinin önlenmesi için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

 Karasevda:  “ 2013 Yılı Temmuz ayında Bakanlığımız, çocuk işçiliğinin önlenmesi için 5 ilde pilot bölge uygulaması yaparak Çocuk İşçiliği izleme birimi kurdu, pilot bölgelerden biride ilimiz Şanlıurfa. İŞKUR İl Müdürlüğümüz Şanlıurfa’da STK temsilcileri ve Aile fertleriyle bir araya gelerek ön rapor hazırlayıp çocukların sokaklarda veya başka yerlerde çalışmaması için aile büyüklerine iş imkanı sağlamak amaçlı görüşmeler yapıyor. Burada ki hedefimiz çocukları sokaklardan kurtarmak maddi imkanı olmayan ailelere sağlıklı iş imkanı sağlamak.” dedi.

Çalışmaların sadece kurumlar arasında kalınmaması gerektiğinin altını çizen Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda konuşmalarını şöyle sürdürdü: “  Şanlıurfa’da yaklaşık 11 ay içerisinde kurulan birim tarafından alınan rapora göre Kentte 4 Bin 326 çocuğun çalıştığı ortaya çıktı. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler, gönüllü Kuruluşlar ve özellikle ailelerinde isteğiyle bu sorunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde çözebiliriz. Ben inanıyorum ki en kısa sürede Şanlıurfa ilimizde çocuk işçiliğinin tamamen bitecektir.” Diye konuştu.

Şanlıurfa İline gösterdiği pozitif ilgiden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Vali İzzettin Küçük’e ve İŞKUR Genel Müdürlüğüne teşekkür eden İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, “Sayın Bakanımız Şanlıurfa’ya ayrı bir ilgi ve teveccüh göstermektedir. Çalışmalarımızı yakinen takip ederek bizlere destek oluyorlar. Şahsım, Kurumum ve kentim adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

22 Temmuz 2013 Yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Gaziantep, Ordu, Adana, Kocaeli ve Şanlıurfa ili olmak üzere 5 ilde pilot bölge uygulamasına geçildi.22 Temmuz 2013 yılında Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğünde faaliyete geçen “Çocuk İşçiliği izleme birimi” Kent genelinde okullarda, STK temsilcileri ve aileler ile yaptıkları görüşme ve kapsamlı çalışmalar neticesinde 4 Bin 326 çocuğun çalıştığı öğrenildi. Çocukların sokaklarda ve sosyal güvencesi olmayan yerlerde çalışmasının önüne geçilmek için düğmeye basan Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü çocukların aile fertlerine iş bulma imkanı sağmakla çocuk işçiliğinin önüne geçmesini hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195