Title of a News Article

“İsrail çocuk öldürme işini iyi yapıyor”

Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Sokağı’nda dün akşam hüzün vardı. Filistin Bayrağının asıldığı Ramazan Sokağı’nda duygu dolu konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde ise dualar edildi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gecede yaptığı konuşmasında, “İsrail çocuk öldürme işini halen yapıyor. Bizde, Müslüman olarak yıllardır bunun acısını çekerek hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla Balıklıgöl yanında kurulan ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Ramazan Sokağı’nda, önceki gün itibariyle eğlence ve şölen etkinlikleri, Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı yerini hüzne bıraktı. Eğlence, şölen, çocuk oyunları, sıra gecesi gibi birçok farklı etkinliğin yapıldığı Ramazan Sokağı’nda, Ramazan Ayının son gecesine kadar Filistin’e destek adına etkinlikler yapılacak.

İmam Hatip öğrencisi ve Şanlıurfa’da düzenlenen şiir yarışmasında 1. Olan Emine Akkuş’un dün gece sahne aldığı Ramazan Sokağı’nda Filistin için dualar edildi. ‘Ey Kudüs’ adlı şiirini Arapça okuyan Emine Akkuş, seyircilerine unutulmaz bir o kadarda duygulu anlar yaşattı. Okunan şiirin Türkçe tercümesini ise Yazar Şair Kadir Yeşil yaptı.

Başkan Ekinci’de duygulu anlar yaşadı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de Ramazan Sokağı’nda yüzlerce kişiye yaptığı konuşmasında zor anlar yaşadığı görüldü. Filistin’deki olayları an be an psikolojik olarak yaşadığını dile getiren Başkan Ekinci, sahnede ara ara gözleri dolarak konuştu.

Başkan Ekinci yaptığı konuşmada; “malumunuz Gazze’deki olaylar, hakikaten bırakın Müslüman olmayı, insan olanların bile, insanım diyen kişilerin bile kabul edemeyeceği olaylardır. Gazze’nin üzerinde ambargo yıllardır devam ediyor. Şuanda çoluk çocuk demeden ve çok iyi bildikleri işi yapmaya devam ediyorlar. Yani İsrail çocuk öldürme işini halen yapıyor. Tabi Müslüman olarak yıllardır bunun acısını çekerek hep beraber yaşıyoruz. Bizlerde, Ramazan etkinlikleri kapsamında her türlü eğlence ve şöleni sonlandırdık. Tıpkı diğer AK belediyelerde olduğu gibi. Değerli dostlar Kudüs, mukaddes şehir. Kudüs kurtulmayana kadar Gazze’nin de gözyaşı dinmeyecek. Gazze’nin gözyaşının dinmesinin tek yolu, Kudüs’ün kurtuluşunun sağlanmasıdır. Kelimeler hakikaten boğazımıza düğümleniyor. Emin olun bunu tüm samimiyetimle söylüyorum çünkü sizlere bazı ifadelerde bulunurken, gözümün önünde o küçücük çocukların cesetleri geçiyor. Küçücük çocukların o korkuları ve ister istemez insan enpati yapıyor, ya buralarda da olsaydı. Tabi bu bir imtihandır, bu imtihan Gazzelilerin imtihanıdır ve aynı zamanda Müslümanların da imtihanıdır. Rabbim inşallah bu imtihandan layıkıyla çıkanlardan eyler ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların tüm sıkıntısını giderir inşallah. Mübarek bir aydayız, bu mübarek ayda yapılacak duaların Allah katında kabulünü diliyorum. Ramazanında son on gününe girdik. Kadir Gecesini arayacağımız bir on gün. Burada yapacağımız dualarda inanıyorum ki sizler, Filistin’deki Müslümanların, Suriye’deki, Müslümanların, Irak’taki, Arakan’daki Müslümanların, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların unutmadan dualarınızda onlara da yer vereceksiniz. Ve bu zamanlarda bir olmak, beraber olmak gerekiyor. Aynı duyguları farklı dillerde de olsa, paylaşmamız gerekiyor. Dünyada şuan da İsrail’e tepki de bulunan 3 ülke var. Venezüella, Şili ve tabiki Türkiye. Türkiye, dünyada her zaman mazlumların yanında yer aldı. Milletimiz her zaman mazlumlar için dua etti. Edilen dualarda da her zaman mazlumlar hatırlanacaktır. Diyen Başkan Ekinci, tüm Eyyübiyeliler adına Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyorum” dedi.

Başkan Ekinci, Kur’an-ı Kerim’in Saff Suresinin 8. Ayetinde geçen, “Allah nurunu tamamlayacaktır, kafirler istemese de.” Cümlesiyle konuşmasını tamamladı.

Okunan şiir ve yapılan konuşma sonrası, Ramazan Sokağı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, cami İmamı Hafız Mehmet Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim eşliğinde Filistin’deki Müslümanlara dua ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195