Title of a News Article

İsrail ürünleri masalardan kaldırıldı

Başkan Ekinci, “Filistin’in arkasında duran tek devlet Türkiye Cumhuriyetidir”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün akşam iftar yemeğinde çok sayıda gazeteci ile bir araya geldi. İftar yemeğinde konuklara servis edilen asitli içecekler masalardan toplanılarak İsrail’e tepki amaçlı olarak içilmemesi rica edildi. Başkan Ekinci, kendisinin 10 yıldır kola türü asitli içecekleri içmediğini belirterek İsrail’e tepki amaçlı sizlere ikram etmiyoruz, saldırı altında olan Filistin’e tek destek veren ülkenin de yalnızca Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirdi.  

Dün akşam Nevali Otel’de iftar sofrasında Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda gazeteci ve köşe yazarı ile bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, iftar yemeği öncesi bir konuşma yaparak, Ramazan Ayı dolayısıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokağı’ndaki etkinliklerde şölen ve eğlenceli programların sona erdiğini söyledi.

Ramazan Sokağı eğlenceleri yerini hüzne bıraktı

Ramazan Sokağı’nda her akşam farklı etkinlerin yapılması, Eyyübiyeli ve Urfalı vatandaşlar tarafından her ne kadar hoş karşılansa da, son iki gün içerisinde İsrail’in Müslüman Ülke Filistin’e karşı yaptığı Deniz, hava ve kara harekâtı sonrası yaşamını yitiren Filistinliler için Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikler yerini hüzne bıraktı. Etkinlikler çerçevesinde eğlence ve şölen etkinleri, yerini ilahi dinletileri ve Kur’an tilaveti gibi sunumlara bıraktı.

Öte yandan Filistin’de akan kana hiçbir ülkenin destek vermemesine de tepki gösteren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Filistin’de yaşanan olaylar bizleri derinden üzüyor, bu konuda bir tek Türkiye Cumhuriyetinin sesi çıkıyor, Filistin’in arkasında duran tek devlet bizleriz şeklinde bir konuşma gerçekleştirdi.

İsrail ürünleri masalardan kaldırıldı

Gazetelerde iftar sofrasında bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, konuşma yaptığı sırada masalara konuklar için bırakılan İsrail ürünü kola gibi asitli içeceklerin içilmemesi konusunda uyarılarda bulunarak, kendisinin de 10 yıldır kola içmediğini belirtti. Başkan Ekinci masalardan kolaların kaldırılmasını da İsrail’e tepki amaçlı olduğunu söyledi. İftar yemeğine gelen gazetecilere masadan kaldırılan kola ve diğer asitli içeceklerin yerine yerli içecek olan ayran ikram edildi.

Yapılan bu konuşmanın ardından okunan akşam ezanı ile tutulan oruçlar açıldı. Yenilen yemeğin ardından Başkan Ekinci gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Giray Küçük ve Meclis Başkan Vekili Bahattin Demir Başkan Ekinci'ye iftarda eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195