Title of a News Article

İstanbul'da Urfalıların buluştuğu gelenek

.

 İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘3. Geleneksel Tirit Buluşması’na yaklaşık Bin kişi katıldı.

İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği tarafından ‘3. Geleneksel Tirit Buluşması’ düzenlendi. İstanbul’da düzenlenen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Urfalı İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Urfalı Ses Sanatçısı Zekeriya Ünlü, İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Dernek Başkanı Av. Müslüm Kayacan ile yaklaşık Bin kişi katıldı. Bu önemli buluşmaya iş adamlarından da Kenan Altun, Mehmet Çavuş, Hıdır Tepret, Ömer Faruk Bahçivan, Mustafa Akyürek, Ethem Yasak ve Şanlıurfa Valilik Danışmanı Reşat Uzun’unda katıldığı görüldü.

Yaklaşık Bin kişiye tirit ikramı yapıldığı buluşmada, Urfa’dan giden belediye başkanları gurbetteki iş adamları ile hasret giderdiler.

Kayacan, yaptıkları çalışmaları anlattı 

Dernek Başkanı Av. Müslüm Kayacan , burada yaptığı konuşmada, dernek üyelerinin ve hemşerilerinin İstanbul gibi devasal bir şehirde bir araya gelmesinin Halil İbrahim kültürünün bir sonucu olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı;

Derneğimizin daha etkin bir dernek olması amacıyla 15 günde bir yönetim kurulu toplantıları yapılmıştır.

Dernek bünyemizde kültürümüz olan halk oyunları kursu açılmıştır.

Dernek kayıtlarının düzenli olması ve duyuruların mesaj sisteminden yapılması için dernek programı alınmıştır ve ücretsiz mesaj uygulamasına geçilmiştir.

Hemşerilerimizin faaliyet ve duyurularımızdan daha iyi haberdar olması amacıyla Sosyal medya web sayfaları açılmış ve tarafımızca daha etkin kullanılmaya başlanmıştır.

Üniversite okuyan öğrencilerimize, iş adamlarımız sayesinde 120 adet burs verilmiştir.500 den fazla öğrencimiz ile derneğimizin irtibatı olup okul bitene kadar onlarla iletişimimiz devam etmektedir. Ben burs veren iş adamlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.

Üniversiteli kardeşlerimizin birbirleri tanışıp kaynaşması ve sıla özlemini gidermesi amacıyla 1.Urfalı üniversiteli öğrencilerin tanışma günü düzenlenmiştir.

Birlik ve beraberlik ruhu ile İstanbul’da bulunan ve geleneksel kültürümüzün yok olmasını önlemek ve kültürümüzü yaşatmak gayesinde olan sıra odalarımıza ziyaretlerde bulunulmuştur.

İş adamlarımız ve dernek üyelerimiz elimizden geldiği kadar ziyaret edilmiştir.

Hemşerilerimizin taziye ve cenazelerine, ilgili komisyonumuz tarafından katılım sağlanmış ve bu kötü günlerinde yanlarında olma gayreti içinde olunmuştur.

İstanbul genelinde 10 adet sıra odasının mevcut olup, bunların 3 tanesinin yabancılara da açık olarak sıra gecelerini de icra ettiğini vurgulayan Dedecan, konuşmasında şunları kaydetti;

“Ben bu odaları kültür elçisi olarak görüyorum. Yaptıkları hizmetler için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Kendilerinden ufak bir ricam olacak, sadece bir eğlence ortamı olmayan sıra odalarının, gelecek nesillere bir miras olarak, bir ilim irfan yuvası olduğunu da unutmadan özünde fazla değişiklik yapmadan ifa etmeleridir.

Hazır huzurda iken bir müjde vermek istiyorum.

Şanlıurfa Valimiz Güngör Azim Tuna ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda bu sene, içimizde uhde kalan Urfa tanıtım günlerinin yapılması konusunda karar alınmıştır.

Ve sayın valim sağ olsun yapılması için gereken tüm desteği sağlamayı taahhüt etmiştir.

Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda İnşallah 6-7-8-9 Nisan tarihleri arasında, Urfa tanıtım günlerini, ilçe derneklerimizin sıra odalarımızın ve iş adamlarımızın desteklerini de alarak inşallah Yenikapı’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Urfalı Ses Sanatçısı Zekeriya Ünlü de, burada ‘Urfanın etrafı dumanlı dağlar’ türküsünü seslendirdi.

 BŞB Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci birer konuşma yaptılar. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2017, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142