Title of a News Article

İstanbul’dan Urfa’ya çıkarma yaptılar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Suriyeli mültecilere yönelik başlatılan yardım kampanyasında toplanan 134 TIR’lık yardım malzemesi Şanlıurfa’ya ulaşt

 İstanbul’dan Urfa’ya çıkarma yaptılar
banner206

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde Suriyeli sığınmacılar için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası yardımlarını taşıyan 134 tır Şanlıurfa’ya gelmeye başladı. Kampanyada emeği geçen İstanbul’daki AK Parti yetkilileri de Şanlıurfa’ya gelerek incelemelerde bulundular.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde Suriyeli sığınmacılar için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası yardımlarını taşıyan Tırların bir kısmı Şanlıurfa’ya ulaştı. Gelen yardım tırları, Eyyübiye İlçesinde bulunan lojistik merkezine götürüldü. Lojistik merkezinde günde 25 Bin ekmek üreten fırının da bulunduğu yardımlar arasında, 200 Bin ton gıda, 25 bin koli kuru gıda, 50 bin ayakkabı ve sınırsız bir şekilde de giyim mağazası yer alıyor.

 

AK Partililer Urfa’ya geldi

Bu yardım kampanyasına öncülük eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu başta olmak üzere AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AK Partili 11 İstanbul milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, İstanbul’da bulunan 25 AK Partili ilçe belediye başkanı ve AK Parti’nin 39 ilçe başkanı Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da yardım tırlarının götürüldüğü lojistik merkezine giden AK Partili heyet, burada incelemelerde bulundular. İstanbul’dan gelen gruba, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek ve Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İstanbul'da bulunan Urfalı iş adamı  Ahmet Bingöl eşlik etti. Ayrıca PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim’in kardeşi Mustafa Müslim de katılanlar arasında yer aldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Suriyeli mülteciler için başlatılan "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşlerimizin 105 bini kamplarda yaşarken kent genelinde sayıları 500 bini buluyor. Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşma amacındayız" dedi.

Suriyelileri muhacir olarak gördüklerini belirten Babuşcu, Türkiye halkının ensar gibi davrandığını anlatarak, kampanya sayesinde yardımları kitlesel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'daki tüm AK Partili belediye ve ilçe teşkilatlarının kampanyaya destek verdiğine vurgu yapan Babuşcu, "Kampanyamız devam ediyor. 134 tırımız yola çıktı ama bu sayının 150'nin çok üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Yardımların içinde bazı ihtiyaç maddelerinin olmasına özen gösterdik. Konvoyumuzda, 123 bin battaniye, 17 bin soba ve elektrikli ısıtıcı, 297 bin adet ve 2 bin 500 koli kışlık giysi, 50 bin çift ayakkabı, 180 bin hijyen malzemesi, 377 bin 500 çocuk bezi var. Özellikle kamplarda yaşayanların üçte ikisinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde bu çok önemli. Yine konvoyda 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ve ayrıca 26 bin kolilenmiş gıda paketi yer alıyor" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, Suriyeliler yapmış oldukları kampanyadan dolayı AK Parti İstanbul teşkilatına teşekkür etti.

Ayrıca PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim’in kardeşi Mustafa Müslim de, Suriyelilere yapılan yardımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, İstanbul’dan 160 tır yardımın geleceğini belirterek, “Bu coğrafyanın insanlar ırk ayrımı yapmadan mazluma sahip çıkıyor. Suriye’den gelen tüm kardeşlerimiz buradan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu yardım kampanyasını düzenleyenlere tek tek teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195