Title of a News Article

İşte Ak Parti'nin Urfa'daki 2015-2019 projeleri

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda yeni dönemde Şanlıurfa'ya yapılacak projeler açıklandı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, 2015-2019 yılında 'yeni Şanlıurfa yeni projeler' adıyla basılan kitapçığı tanıttı. Kitapçık içerisindeki projeleri de bizzat açıklayan Nebati, Şanlıurfa'nın çağ atlayacağını söyledi.

Haber: Paşa BENZER

Toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "13 yıllık iktidarın ardından projeler hazırlamak, projeleri sunmak büyük bir risktir aslında Türkiye'de 13 yıl boyunca ülkenin her tarafında ayrıma tabi tutmaksızın dinsel, bölgesel ve etnik milliyetçiliğe dayanmayan 78 milyon insanı eşit kılan ve 80 yıl boyunca sadece bir bölgeye bir alana yatırım yapıp bu bölgeleri unutanlara naziye yaparcasına 24 milyar lira gibi yatırımı Urfa'da gerçekleştiren ve Urfa'yı nüfus itibariyle 9'uncu fakat Türkiye'nin cazibe merkezi olarak 1. sıraya getiren Ak Parti hükümetinin yapmış olduğu o muhteşem, insanları heyecanladıran projelerinin ardından projelerin gerçekleştirilmesi ve insanlara hizmet olarak sunulmasından sonra böylesine bir çalışmayı sizlere arz etmem benim için büyük bir şeref büyük bir onurdur. Çünkü doğup büyüdüğüm üniversiteyi okumak üzere ayrı gittiğim şimdi tutarı milyarca lira olan projeleri sunmak üzere karşınızdayım." Dedi.

Nebati; "Allah'a ne kadar hamd etsem, şükür etsem azdır. Böylesine hizmet etmiş büyük bir partinin Allah'a inanan, millete güvenen bir partinin temsilcisi, genel başkan yardımcısı olarak sizlere burada hitap ediyorum. Gerçekten ayaklarım titriyor, heyecanlıyım çünkü bu memlekete hizmet etmeyi Rabbim bizlere nasip edecek. Bu hizmeti 12 arkadaş sizlere sunacağız, az önce sunumda ana başlığını gördüğünüz projelerin hazırlığı haftalardır sürüyor. Milletvekili adaylarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi, ilçe belediye başkanlarımız, il başkanımız ve il teşkilatımız, ilçe başkanlarımız ve ilçe teşkilatlarımız hepsini olağanüstü katkıları bizleri doğrusu kamçıladı. Günlerce sabahlara kadar süren toplantılar yapıldı. Her proje için saatlerce tartışıldı, aman bir eksik bir yanlışlık yapmayalım diye tartıştık. Çünkü bu projelerin sizlere sunumu en üst düzeyde yapılması gerekiyordu. Biz değişmedik ve değişmemeye de and içtik. Görev istenmez, görev verilir önemli olan hangi göreve getirildiysen, hangi görevi yapıyorsan onu hakkıyla yapmaktır. Her zaman arkamızda Allah'ı yanımızda da milleti bulduk. Biz yüreğimizi ve bedenimizi, elimizi, başımızı ve gövdemizi taşın altına koyduk, koymaya devam edeeceğiz ve herşey Urfa için, herşey Türkiye için demeye devam edeceğiz." Şeklinde konuştu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin yanı sıra, diğer milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda STK temsilcileri ile partililer katıldı.

 

 

PROJELERİN ANA BAŞLIKLARI;

Güneydoğu'nun en büyük kent parkı (20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı)

Bin 700 yataklı şehir hastanesi

Ankara-Konya-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arası hızlı tren hattı

Karaköprü-Çevik kuvvet 3 katlı köprülü kavşağı

Eyyübiye eski havaalanı yolu yonca yaprağı köprülü kavşağı

Abideden havaalanına 1 köprülü kavşak, 4 dalgeç ve yan yollar

*Akçakale Batı çevre yolu

*Birecik çevre yolu

*Karaköprü Ulubağ 2. Kuzey çevre yolu

*Siverek Kuzey Batı çevre yolu

*Suruç Otoban bağlantı çevre yolu

*Viranşehir güney çevre yolu

*Karaköprü'ye ikinci 35 metrelik yol

Gap vadisi bölgesinde Dağeteğine 50 ve 25 metre genişliğinde 2 çelik köprü

4 bin 218 adet derslik

İkinci Üniversite

Modern Eğitim Kampüsü

İlçelere gençlik merkezleri

İlçelere kapalı, açık ve yarın olimpik yüzme havuzları

Kadın Kültür merkezleri

AMATEM

18 bin dönümlük alan ağaçlandırılacak

20 milyon 400 bin adet fidan ekimi

Haliliye'ye 80 bin metrekarelik Ahmet Yesevi parkı

Karaköprü kent ormanı ve teleferik projesi

Hilvan Kent ormanı

Viranşehir kent ormanı

Hilvan-Siverek-Viranşehir Pompah sulaması

Tüm köylere taziye evleri

Yenice ve Maşuk'ta her aileye 2 bin konut

Kentsel değişim ve dönüşüm

Seracılıkla 5 bin kişiye iş imkanı

Kızılkoyun projesi hayata geçiyor

130 bin metrekare üzerine Fuar merkezi

Asfaltsız yol kalmayacak

İçme suyu arıtma tesisi 2. kademesi hizmete açılacak

İlçelere modern otogar ve mezbaha 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 01:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
YOLCU
YOLCU - 9 yıl Önce

KAMUOYUNA DUYURULUR SAYIN HEMŞEHİRLİLERİM BEN DE ŞANLIURFADA ELEKTİRİK MAGDURU OLARAK BUTUN BEYAZ EŞYALARIM YANMIŞ DURUMDADIR SERVİS GELDİĞİ HALDE VOLTAJI OLÇÜP ELEKTİRİGİN DÜŞÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİ VE BEN DA ANINDA DİJLE EKIBINI ARADIM GELIP ELEKTIRIGI ÖLÇTÜLER VE DÜŞÜK OLDUGUNU SOYLEDILER BENDE NOTER HUZURUNDA BUTUN HAKLARIMI SONUNA KADAR ARAYACAGIM PAZARTESINDEN ITIBAREN NOTER HUZURUNDA BELIRLI KİŞİYLE BİRLIKTE ELEKTIRIGI ÖLÇÜP MADDI VE MANEVİ TAZMINAT ACACAGIM ŞANLIURFAMIZIN SORUNLARIYLA İLGİLENEN MİLLETVEKİLLERIMIZ NERDE BUTUN KAMUOYUNA DUYURULUR...

SIRADAKİ HABER

banner195