Title of a News Article

İşte Darbe Girişimi ve Urfalılar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin TUGAY komutanlığı önüne darbe girişiminin ilk anlarında ördüğü set, Urfa tarihinin unutulmaz anları arasında yerini aldı.

İşte Darbe Girişimi ve Urfalılar
banner206

15 Temmuz tarihinde darbeci hainlerin girişimi ile bitirilmek istenen halk iradesine karşı verilen bir zaferin yıl dönümü olarak anılacak.

Demokrasi uğruna şehit olanların, vatanı için sokağa dolduran milyonlarca vatandaşın, nene hatunların yeniden ortaya çıkmasının, çocukların eline Türkiye bayrağını alarak korkusuzca sokağa taşmalarının ve kısacası destansı bir mücadelenin tüm dünyayı soka uğrattığı tarihin izlerini hatırlatacak.

 

ÖYLE ANLAR VARDI Kİ...

İşte o anlarda tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da gerek vatandaşı, gerek kurumu gerekse seçilmişi ilk anlardan itibaren sokaklara akarak, mücadelenin ilk tohumunu attı.

Ama öyle anlar vardı ki ileriyi görerek akıllıca yapılmış, belki de mücadelenin en önemli ayağını oluşturan girişimlerdi.  

Bu anlardan biri de hiç kuşkusuz Büyükşehir Belediyesi'nin TUGAY önüne gelerek nizamiye kapısı önüne dağ şeklinde asfalt dökmesi ve iş makineleri ile girişi kapatmasıydı.

Gerek darbeci hainlerin tuzağından habersiz askeri korumak, gerek vatandaşın canını temin altına almak, gerekse vatanını korumak için atılan bu adım tarih sayfalarında yerini şimdiden aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ilk anlarda paniğe kapılmadan attığı bu adım; hem o anı yaşayanların hem de Türkiye tarihinin hafızasına kazınan ve onlarca yıl sonra dahi şimdiki vatanseverlerin çocuklarına hatta torunlarına anlatacak destansı bir mücadelenin akıllıca atılan tohumlarıydı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ HALKININ YANINDAN AYRILMADI

Darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ikinci gün geldiği Şanlıurfa'da halkının yanında soluğu alarak sabahın ilk ışıklarına kadar sokaklarda ve meydanlarda vatandaşlarla buluştu. Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek halka yemek ve içecek imkanı sunulması talimatını veren Başkan Nihat Çiftçi, ayrıca ulaşımın sağlanabilmesi için şehir içi toplu taşımada 24 saat esaslı ve 5 gün sürecek ücretsiz ulaşım imkanını sağladı. 


İŞTE 15-16 TEMMUZ GECESİ ŞANLIURFA






















































Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195