Title of a News Article

İşte Darbeci hainlerin WhatsApp konuşmaları..

İşte Darbeci hainlerin WhatsApp konuşmaları..
banner206

Darbeci hain askerlerin Whatsapp grubundaki yazışmalarının tam dökümü ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltına alınan askerlerin telefonlarındaki incelemelerine devam ediyor.

 

HAİNLERİN KONUŞMALARI

Yapılan incelemelerde cuntacıların darbe kalkışmasından önce Whatsapp grubu kurduğu ve buradan yazışarak haberleştiği belirlendi. Grupta yapılan konuşmalarının tamamı elde edildi. Bu konuşmaların dökümü yapıldı. Konuşan kişilerin kim olduğunu ve rütbesi belirlendi.

 

HALKA ATEŞ AÇIN EMRİ

Al Jazeera'nin haberine göre; söz konusu konuşmalarda kanlı darbe girişi gecesi de tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. Kendi aralarında irtibatı hiç kesmeyen cuntacı askerlerin halka ateş açılmasından tutun 2. Köprüye saldırı düzenleme emirleri bu gruptan verildi.

Askerlerin grup konuşmalarında özellikle 1. Ordu Komutanlığı’na çok önem verdiği, Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın bir an önce gözaltına alınması gerektiği yönünde yazışmalar ortaya çıktı.

Basın mensuplarının darbeye karşı çıktığının konuşulduğu grupta, basının yayınlarının kesilmesi için de ekiplerin yola çıkartıldığı yansıdı.

 

"KAÇALIM MI?"

Halk ve polisin birlikte darbeye direndiği yönünde konuşan cuntacı askerler, önce herşeyin yolunduğu gittiği şeklinde birbirlerini motive etmeye çalıştı. Ancak tankların ve askerlerin gözaltına alınmasının ardından bazı askerlerin gruptan çıktığı, bazılarının da ‘harekat iptal mi? Kaçalım mı?’ diye birbirlerine sordukları ortaya çıktı.

 

Ensonahber.com




Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195