Title of a News Article

İşte Haliliye Belediyesi’nin logosu

Eyyübiye Belediyesinin ardından Haliliye Belediyesinin de logosu belli oldu. 

UĞUR BUDAK
Haliliye Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde kurulan Belediye logosunu düzenlediği yarışma ile belirledi. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci başkanlığındaki jüri ekibi, Emine Maç tarafından yapılan logoyu 1. olarak seçti.

Logo yarışmasının sonuçları Hilton Oteli’nde düzenlenen programla açıklandı. Programa Haliliye Beeldiye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli ve davetliler katıldı.

Başkan Fevzi Demirkol, programın açılışında yaptığı konuşmada, logo belirlemeyi ustalarına bıraktığını belirterek, “Bu logolar bir şehrin temsili bir sembolüdür ama değişen şartlar içerisinde bu logolar değişebilir. Yarın Göbeklitepe’den daha eski bir yer bulur veya insanların düşüncelerinde bir değişiklik olabilir, logo ona göre belirlenir” dedi.

Demirkol, yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jüri üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra söz hakkı alan Prof. Dr. Abdullah Ekinci, yarışmada dereceye giren isimleri açıkladı. Logo yarışmasına 111 katılımcının 320 eserde katıldığını vurgulayan Ekinci, “Bu eserler incelendi. 320 eserden ilk elemede 11 arkadaşın çalışmasını ayırdık. İkinci bir değerlendirme yaptık, bu ikinci elemede de 11 arkadaşımızın eserleri içerisinde Emine Maç arkadaşımızın eserini 1’incilik ödülüne, Abuzer Gökçü’yü 2’nciliğe ve Mustafa Baytar adlı arkadaşımızın eserini de 3’üncülüğe layık gördük” dedi.

Ekinci, birinci olan amblemde Göbeklitepe’de yapılan kazı sonucunda ortaya çıkan ‘T’ biçimindeki sütun, su, buğday başağı, güvercin ve hilal figürlerinin yer aldığını kaydetti.

Yarışmada dereceye girenlere ve jüri üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Bu arada yarışmada dereceye giren isimlere, 1’nciye 6 bin lira, 2’nciye 2 bin 500 lira ve 3’ncüye de bin 500 lira para ödülü verildi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 18:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
abdullah
abdullah - 10 yıl Önce

logo güzel ama... güvercin simgesel unsurlar arasında yer almamasına rağmen en belirgin karakter o şartnameye pek uymuyor.o zaman simgesel unsurlar özgün bırakılmalı.haksızlık var diye düşünüyorum.

ibrahim
ibrahim - 10 yıl Önce

verilen formlarda güvercin kelimesile ilgili bir çalışma yoktu bu torpil degilse nedir... ancak bizim urfa yetkilileri paranın yüzünü hep kendine döndürürler ondan dolayıda böyle bir logoyu piyasaya sürdüler...

tuncay
tuncay - 10 yıl Önce

bu nasıl bir rezillik bu nasıl bir kepazelik bu nasıl bir logo allah kahretsin 30 yıl daha geriledik onu seçenin aklını..... seveyim :):):

serap
serap - 10 yıl Önce

berbat lanet olsun bunee :((((

selin
selin - 10 yıl Önce

çokkkkkkkkkkkkkkk kötü yeniden yarışma düzenlemesini isterim yalnız namuslu jürilerin katılması gerek... logo çok kötü

yusuf
yusuf - 10 yıl Önce

bune şıkşelı kuşu göbeklitepeye sıçmış oda sararmış... hiç hoş degil lo

aydın
aydın - 10 yıl Önce

Olacak is değil bu juriden ancak bu kadar olur Abdullah kardes hakli şart açıklıyorsun sonra dönüp hic uymayani seçiyorsun bu ne lahana ne turşu...Kimbilir belki 1 önceden zaren bellide olabilir

mehmet
mehmet - 10 yıl Önce

logo kural dışı olmuş. 4 figür kullanılmıştır.


SIRADAKİ HABER

banner195