Title of a News Article

İşte HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı...

İşte HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı...
banner206
 HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Habertürk'te katıldığı programda sunucu Erhan Çelik'in ısrarlı sorusu üzerine, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını kabul etti.
Habertürk'te yayınlanan Basın Kulübü adlı programa katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a, programın sunucusu Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik üst üste "Size HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı diyebilir miyiz?" diye ısrar edince, Demirtaş aday olduğunu kabul ederek "Peki" dedi.


DEMİRTAŞ, ISRARA DAYANAMADI
Erhan Çelik'in sunduğu “Basın Kulübü Özel” programına katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş gündemdeki gelişmeleri masaya yatırdı. Çözüm süreci, konuşulan yasal zeminin ne anlama geldiği ve HDP'nin ne istediği üzerine Çelik'in sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin kimi aday çıkaracağı" ile ilgili açıkça yorum yapmak ve aday olduğunu açıklamak istemese de sunucu Çelik'in ısrarı üzerine aday olduğunu kabul etti ve seçilirse nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağı hakkında detaylar verdi.

"GÖREVDEN KAÇMAM"
"HDP, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak?" sorusuna, Demirtaş; "Bu haftasonu parti meclis toplantısında nihai kararımızı açıklayacağız. Beni bu konuda; Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesinde, özgürlükçü aday profilinde, bu ilkeleri savunabilecek kişi olarak görüyorlarsa, STK'lar, sendikalar ve dışarda bulunan platformlar ortak olarak ekseriyetle benim ismim üzerinde uzlaşı olarak benim ismimi söylüyorlarsa ben bu görevden kaçmam." dedikten sonra Çelik'in "Adayım diyorsunuz yani" sorusuna yeniden "Görevden kaçmam." diye cevap verdi.

DEMİRTAŞ GÜLEREK CEVAP VERDİ
Erhan Çelik'in "Ben buradan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunuzu duyuruyorum" ifadesine gülerek "Peki" diyen Demirtaş, "Hepimiz için hayırlı olsun." diye dilekte bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195