Title of a News Article

İşte Kobani bilançosu

İşte Kobani bilançosu
banner206

 ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'nin karşısındaki Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG öncülüğündeki Kürt gruplar arasında 4 ayı aşkın süren çatışmalarda 3 bin 710 IŞİD militanı ile 426 YPG'linin öldüğünü açıklandı.

IŞİD, geçen yıl Eylül ayında Kobani’yi ele geçirmek saldırıya geçince binlerce insan evlerini terk ederek Türkiye'ye sığındı. IŞİD'in saldırısına maruz kalan YPG güçlerine karadan ÖSO ve peşmerge havadan ise ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları destek verdi. 4 ayı aşkın süren çatışmaların ardından IŞİD militanları Kobani'den püskürtüldü.

Halen Kobani çevresindeki köylerde çatışmalar devam ederken, IŞİD'den arındırılan Kobani kent merkezinde YPG Bölge Komutanı Mahmut Berxwedan, peşmerge sözcüsü Kawa Miray ile ÖSO temsilcileri ortak açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan YPG sözcüsü Şoreş Hesen, 4 aylık savaşın bilançosunu açıkladı. Açıklamada; IŞİD militanlarının 37 bomba yüklü, 19'da intihar saldırısı yaptığı ifade edildi ve bu dönemde 3 bin 710 IŞİD militanının öldürüldüğünü, çatışmalarda 1'i peşmerge, 13'ü ÖSO mensubu, 426 kayıp verildiği kaydedildi. Çatışma süresince YPG öncülüğündeki güçlerin IŞİD militanlarına ait 87 otomobil, 16 tank, 8 uçaksavarın da tahrip edildiği bildirildi.

Açıklamada, YPG öncülüğündeki güçlerin Kobani'deki çatışmalarda; IŞİD'den çok sayıda silah ve aracın yanı sıra 3 ton yiyecek malzemesinin de ele geçirildiği ve kent merkezinin yanı sıra IŞİD militanlarının 80 köyden de püskürtüldüğü belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195