Title of a News Article

İşte örnek davranış...

İşte örnek davranış...
banner206

 ŞANLIURFA’da, çay ocağında yevmiyle ile çalışan 30 yaşındaki İsmail İlgen, çay servisine çıktığı sırada yerde poşet içerisinde bulduğu 5 bin lirayı sahibine teslim etti.

Yenice Mahallesi'nde bulunan Zahireciler Borsası'nda çay ocağında günlük 30 lira yevmiye ile garsonluk yapan İsmail İlgen, çay servisine çıktığı sırada yerde poşet içerisinde 5 bin lira buldu. Paranın sahibine ulaşmak için Zahireciler Borsası Dernek Başkanlığı'na durumu bildiren İlgen, bir süre sonra paranın sahibi ibrahim Alkan'a ulaştı. Bankadan çektiği 5 bin lirayı otomobilinden indiği sırada düşürdüğünü belirten Alkan, parasının kendisine ulaştırılması ile mutlu olduğunu ifade etti. Düşürdüğü paradan umudunu kestiği sırada gittiği dernek binasında düşürdüğü parasını bulan çaycı İsmail İlgen'den 5 bin lirayı teslim alan İbrahim Alkan, "Bu devirde böyle insan bulmak çok zordur. Paramı bulduğu için kendisine bir miktar para teklifinde bulundum onu da geri çevirdi. Allah ondan razı olsun" dedi.

Örnek davranış sergileyen ve takdir edilen İsmail İlgen, "Parayı bulunca derneğe geldim ve durumu anlattım. Bu sırada paranın sahibi de geldi ve teslim aldı. İnsanlık namına haram yememek adına böyle yaptım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195