Title of a News Article

İşte trafiği felç edenler…

.

İşte trafiği felç edenler…
banner206

Göbeklitepe Koşusu, KPSS ile aynı güne denk gelince sürücüler çileden çıktı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ve  Haliliye Belediyesinin ana sponsor olduğu ve KPSS gününe denk getirilen Göbeklitepe koşusu, Şanlıurfa’da trafiği felç etti. Gençlik ve Spor İl müdürlüğü, Haliliye Belediye ile Emniyet Müdürlüğü trafik Müdürlüğü vatandaşlardan tepki topladı. 

Göbekli Tepe maraton koşunun özellikle KPSS sınavının saatine denk gelmesi ile birlikte Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü başta olmak üzere kentin tüm okullarından çıkış yapan binlerce aracın da oluşturduğu yoğunlukla ulaşım adeta çöktü. Kentte devam eden köprülü kavşak inşaatları nedeniyle Akabeden Abide kavşağı ile  Mardin ve Diyarbakır yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Abide Kavşağında ise trafik tamamen durdu. Belsan otobüsleri toplama merkezine ulaşamadılar, binlerce vatandaş duraklarda perişan oldu. Trafiğin felç olmasından dolayı bazı vatandaşlar Haliliye Belediyesine ve Trafik ekiplerine tepki gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun trafik öğleden sonra düzeldi.

Gençlik Spor Müdürlüğü ile Haliliye Belediyesine tepki gösteren sürücüler, “Gençlerimiz için böylesi önemli bir günde koşu programı yapılması son derece yanlıştır. Haliliye Belediyesi, bu koşuyu neden KPSS ile aynı günde denk getirdi, buna bir anlam veremiyoruz. Saatlerdir trafikte bekliyoruz. Yerel yönetimin bu tür olaylarda daha hassas düşünmesi gerekir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Haliliye Belediyesini kınıyoruz” dedi.

Bu arada Şanlıurfa Bölge Trafik Müdürlüğünün de, ağır tonajlı araçların şehir merkezinden geçmesine izin vermesi de trafiği kilitleyen etkenlerden birisi oldu. Eğer Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinden geçen araçlar otoyoluna yönlendirilmiş olması durumunda trafiğin bu kadar yoğun olmayacağı belirtiliyordu.  
Öte yandan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'na seslenen sürücüler, "Diğer günlerde de ağır tonajlı araçların şehir içinden geçmesine izin verilmemeli, bunlar çevre yolları ile otobanlara yönlendirilmelidir" şeklinde konuştular. 

 
(ADİBE KAVŞAĞINA BAĞLANAN TÜM YOLLAR KAPATILDI)


 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2016, 14:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
can
can - 8 yıl Önce

şekeri yükselenler kpss ye yetişemeyen gençler ateşi çıkan bebekler her kes bugun bu plansız koşunun kurbanı oldu bu nasıl bir sorumsuzluk ipek yolu dönya yoludur başka koşacak yer mi yoktu

SIRADAKİ HABER

banner195