Title of a News Article

İşte Türkiye-ABD pazarlığında son durum

İşte Türkiye-ABD pazarlığında son durum
banner206

 Pentagon, IŞİD'e karşı mücadele için ABD ile Türkiye arasında yürütülen müzakerelerin "Çok çok iyi" gittiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele için yürütülen müzakerelerin "çok çok iyi" gittiğini söylerken, Türkiye'nin ne gibi bir katkı sunabileceği ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Türkiye, IŞİD'e karşı mücadelede ortaya koyduğu 3 şartından "Ilımlı Muhalifler"in eğitimi ve donatılması konusu kabul ederken Suriye'de "Uçuşa Yasak Bölge" ve "Güvenli Bölge" şartlarında ısrarını sürdürüyor. ABD'nin İncirlik Üs'sünün kullanımı ve diğer konularda görüşmelerini Türkiye ile sürdürüyor. Türkiye ile ABD arasında kabul edilen "Eğit-Donat" dışındaki şartlar masada konuşulmaya devam ediliyor.

 

SER VERDİ SIR VERMEDİ

Gazetecilere konuşan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin yapabileceğini önerdiği katkıların konuşulduğunu söyledi ve "Müzakereler bizce olumluydu. Ekibimiz bu şekilde ayrıldı. Genel olarak haberler iyi diye düşünüyorum ancak Türkiye şunu yapabilir ya da yapamaz diyemem." diye konuştu.

 

SALDIRILAR KOBANİ'DE YOĞUNLAŞTI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'deki IŞİD hedeflerini havadan vuruyor. Son saldırılar Türkiye sınırında olan IŞİD tehdidi altındaki Kürt kasabası Kobani çevresinde yoğunlaşmış durumda.

 

"KOBANİ KURTARILAMAZ" DEMİŞTİ

Pentagon sözcüsü Kirby daha önce, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Kobani'nin kurtarılamayacağını açıklamıştı.

IŞİD'in yenilmesi için hava saldırılarının yetmeyeceği ve Suriye ile Irak'taki ılımlı muhalif grupların silahlandırılması talebini Türkiye de dillendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195